ПОЛИТИЧКИ ЗЕМЉОТРЕС: Корбин ће срушити НАТО алијансу – Британци се окрећу Путину!

POLITIČKI ZEMLJOTRES: Korbin će srušiti NATO alijansu – Britanci se okreću Putinu!

13 septembra 2015

PANews BT_P-382448ed-361d-4f79-bbe0-dbc816ab53a2_I1Džeremi Korbin je obećao, nakon što je izabran za novog lidera Laburista, da će se boriti da ova stranka ponovo dođe na vlast. Za novog lidera je glasalo preko 60% od 400.000 članova tako da je potukao do nogu svoje rivale Endija Barnhama, Ivet Kuper i Liz Kendal. Korbin se odmah sučio sa masovnim odlaskom članova kabineta iz senke ali su stariji članovi stranke, uključujući Eda Milibnda, pozvali članove stranke da mu daju podršku.

Korbin je bio autsajder pre tri meseca kada je počela izborna treka u Laburističkoj partiji. No, on je ostvario pobedu na talasu entuzijazma zbog svojih poruka protiv mera štednje, na obećanjima da će ukinuti nuklearno naoružanje, kao i da će ponovo nacionalizovati železnicu i komunalna preduzeća. Korbin je izjavio za BBC da je “pomalo iznenađen” opsegom svoje pobede ali je njegova kampanja pokazala “ da politika može da se promeni i mi smo je promenili”. On će sada izabrati svoj kabinet iz senke ali bez niza aktuelnih članova, uključujući gospođu Kuper, Tristrama Hanta i Rejčel Rivs koji su ga napustili.

Korbinove pristalice uzvikivale “Uspeli smo!” dok se penjao na binu da održi govor. Korbin je obećao da će se boriti za tolerantnije društvo i društvo koje će biti sklonije inkluziji i da će se pozabaviti grotesknim nivoom nejednakosti u britanskom društvu.

On je rekao da je vođenje kampanje pokazalo da je Laburistička stranka “ strastvena, demokratska, raznovrsna i potpuno posvećena potrazi za pristojnim i boljim društvom koje je moguće za sve ljude”. “Ljudima je dosta nejednakosti, nepravde i nepotrebnog siromaštva. Svi ti problemi su poveli ljude putem nade i optimizma”.

On je rekao da je njegova kampanja potvrdila da su lažne tvrdnje da su mladi Britanci apatični kada je reč o politici.

„Umesto toga, pokazalo se da se radi o veoma politički nastrojenim generacijama koje su bilie isključene načinom na koji se do sada vodila politika – i to možemo i moramo  promeniti”, naglasio je Korbin.

Korbin je još dodao: „Od sada borba naše partije podrazumeva brzinu i zajedničke akcije”.

Prvo što je učinio, kao novoizabrani lider stranke,  biloje  da učestvuje u šetnji dobrodošlice i podrške izbeglicama i da se pridruži desetinama hiljada ljudi koji su šetali kroz centralni deo Londona.

Obraćajući se prisutnima na Trgu Parlamenta, on je uputio strastvenu molbu Vladi da prizna svoje zakonske obaveze prema izbeglicama iz Sirije i iz drugih zemalja i da pronađe “mirno rešenje za probleme u svetu”.

„Otvorite svoja srca. Otvorite svoje umove, promenite svoj stav u odnosu na ljude koji pate, koji su očajni i kojima je potrebno da žive negde gde je mirno i sugrno živeti”, rekao je novi lider laburista.

Britanski Telegraf piše da je Velika Britanija za svog neprijatelja izabrala NATO, a za svog prijatelja Vladimira Putina, u tekstu koji se bavi izborom Džeremija Korbina na mesto predsednika najjače britanske opozicione partije, Laburističke partije.

Novi lider Laburističke partije može ustrojiti potpuno novu politiku Velike Britanije, navodi se u tekstu.

On se zalaže za istupanje Velike Britanije iz NATO alijanse i protivi se ideologiji evrointegracija, piše britanski list i ističe da bi Korbinova politika mogla urušiti i oslabiti Zapad, a ići na ruku ruskom predsedniku Vladimiru Putinu.

U tekstu se ističe da je Korbin oštro protiv učestvovanja britanske vojske u vojnim akcijama van granica Velike Britanije, označavajući Korbina kao oštrog anti-NATO političara.

Autor teksta, Dejvid Bler, ocenjuje da ukoliko Korbin bude vladao Velikom Britanijom, situacija u svetu bi mogla da se izmeni tako da Rusija postane apsolutni vladar sveta svojim nuklearnim naoružanjem, jer bi se krahom NATO alijanse koji bi prouzrokovao izlazak Velike Britanije iz ove vojne organizacije, Zapad u potpunosti urušio i oslabio.

Korbin je političar koji ideologiju evrointegracija promoviše ideologijom finansijskih moćnika. Za Korbina, Brisel nije simbol internacionalizma, nego finansijskih moćnika, kaže se u tekstu britanskog Telegrafa.

(Pravda, Srbin info)

KOMENTARI6 komentara

 1. Vujadin says:

  Smjena političkih klovnova u svjetskom cirkusu. Još jedna marioneta koja je isplivala niodkuda da bi glupi narod lakše progutao navodni svoj izbor. Aristokratija planski radi, toplo-hladno. malo lijevi, malo desni, sad bijeli, pa malo crni, izrežirani "sukobi", zamajavanje nas "glupaka" a njima je samo važno da prigrabe moć i naravno zlato.

 2. miroslav says:

  Nema od toga nista.

 3. Miticus says:

  I Toni Bler kad se kandidovao za parlament, je pricao tako, da sam mu i ja verovao i mislio da ce biti neko ko ce preokrenuti situaciju. VB i SAD su jedna drzava, deluju kao jedna drzava, interes im je isti..., samo menjaju aktere.

 4. miroslav says:

  Havijer Solana je proveo neko vreme u zatvoru kao veliki protivnik Nato-a,i sta bi?Postao gen.sek.!I nama bombe na glavu.

 5. Steva says:

  Prazne price.

 6. Lajla says:

  Sada je 2016g april mesec,novi lider i njegov govor nista nije izmenio ni u Nato alijansi ni u EU.Dokaz novi klovn ili ti novo lice da glupi narod poveruje.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *