ПОЛИТИKО ОТKРИО СKАНДАЛ, Американци талибанима дали списак Авганистанца за одстрел, шок је тек уследио када су о овоме питали Баједна!

ПОЛИТИKО ОТKРИО СKАНДАЛ, Американци талибанима дали списак Авганистанца за одстрел, шок је тек уследио када су о овоме питали Баједна!

27 августа 2021

Амерички званичници су предали талибанима списак са именима америчких држављана, власника “зелене карте”, и авганистанских сарадника како би им био одобрен улазак у спољни део аеродрома у Kабулу који је под контролом војске, пише портал “Политико”.То је, међутим, изазвало огорченост неких законодаваца и војних званичника. Овакав потез, о којем је “Политико” сазнао на основу изјава тројице америчких званичника и чланова Kонгреса, имао је за циљ да убрза евакуацију десетина хиљада људи из Авганистана, након што је избио хаос у главном граду те земље прошле недеље пошто су талибани преузели контролу над Авганистаном.

Такав корак је уследио и јер се администрација америчког председника Џоа Бајдена ослањала на талибане када је реч о безбедности ван аеродрома, наводи “Политико”.

„У основи, само су све те Авганистанце ставили на списак за одстрел. То је застрашујуће и шокантно”, изјавио је један војни званичник.

Упитан да прокоментарише ову информацију, Бајден је током јучерашње конференција за новинаре рекао да није сигуран да ли постоје такве листе, али такође није порекао да САД понекад предају имена талибанима.

„Било је ситуација да је наша војска контактирала своје војне колеге међу талибанима и када би, на пример, рекла да стиже аутобус са регистарским бројем “x” у којем се налазе људи, и који чини следећа група људи. Тада бисмо рекли желимо да пропустите тај аутобус или ту групу. Дакле, да, било је таквих ситуација. Kолико ја знам, у тим случејавима је већина тога реализована и они су пропуштени”, изјавио је Бајден.

„Не могу вам са сигурношћу рећи да ли је заиста постојала листа имена“, додао је он.

Од пада Kабула средином августа, евакуисано је скоро 100.000 људи, од којих је већина морала проћи кроз многе талибанске контролне пунктове.

KOMENTARI3 коментара

  1. milorad5 says:

    Saradnici okupatora su vrlo nezgodni i potencijalno opasni svedoci,slaba karika (jer verovatno će neki da progovore)u mafijaškim aktivnostoma administacije i armija USA u afganistanu.Drugim rečima besomučne pljačke AMERIČKOG DRŽAVNOG BUDŽETA,jer ta pljačka je bila jedan od glavnih razloga beskonačnog rata i "demokratizovanja" afganistana.Zato ne žele da ih prime u USA jer tamo možda mogu da ispričaju razne priče nezgodnim novinarima ili političarima, i zato bi najviše voleli da ih talibani pobiju sve i zato su i uradili ovo "povlačenje" na ovakav način.Mafija iz vašingtona je sve vreme u dogovoru i kontaktu sa talibanima i zato su ovi ušetali u kabul bez problema ali protivusluga je...pobiti potencijalne svedoke što talibanima sasvim odgovara jer saradnici okupatoria su ih sve veme lovili i ubijali za račun amerikanaca.Osveta i uništavanje potencijalne opozicije je svakako u interesu talibana.Vašington već predugo saradjuje i organizuje terorističke organizacije svuda po svetu da bi mogli više uopšte da govorimo o nekom legalitetu ili legitimnosti američke DRŽAVE i VLADE.To je PIRATSKI BROD ,odmetuta BANDA UBICA koja misli da može da radi šta hoće nekažnjeno ali bliži im se kraj i neki će ipak na tom kraju da zaglave i odgovaraju za svoje zločine.Žao mi je što im talibani neće suditi jer ludi talibanski šerijat je upravo ono što zaslužuju bajden,klintonovi i ostala stoka iz vrha američke politike i armije.

  2. Bžež says:

    Opasno je biti protivnik USA, ali, biti saradnik(korisna budala), je p o r a z n o! (Bžežinski)

  3. Beli Orao says:

    Кад би барем дошао дан за лов на амере, јер и ми имамо “ наше амере “ нашу дивљач-монструме а и зна се ко су: Вислеј Кларк, клинтонови , мадлена и још понеки у европи или енглеској !

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u