ПОЛИТИKО ОТKРИО СKАНДАЛ, Американци талибанима дали списак Авганистанца за одстрел, шок је тек уследио када су о овоме питали Баједна!

POLITIKO OTKRIO SKANDAL, Amerikanci talibanima dali spisak Avganistanca za odstrel, šok je tek usledio kada su o ovome pitali Bajedna!

27 avgusta 2021

Američki zvaničnici su predali talibanima spisak sa imenima američkih državljana, vlasnika “zelene karte”, i avganistanskih saradnika kako bi im bio odobren ulazak u spoljni deo aerodroma u Kabulu koji je pod kontrolom vojske, piše portal “Politiko”.To je, međutim, izazvalo ogorčenost nekih zakonodavaca i vojnih zvaničnika. Ovakav potez, o kojem je “Politiko” saznao na osnovu izjava trojice američkih zvaničnika i članova Kongresa, imao je za cilj da ubrza evakuaciju desetina hiljada ljudi iz Avganistana, nakon što je izbio haos u glavnom gradu te zemlje prošle nedelje pošto su talibani preuzeli kontrolu nad Avganistanom.

Takav korak je usledio i jer se administracija američkog predsednika Džoa Bajdena oslanjala na talibane kada je reč o bezbednosti van aerodroma, navodi “Politiko”.

„U osnovi, samo su sve te Avganistance stavili na spisak za odstrel. To je zastrašujuće i šokantno”, izjavio je jedan vojni zvaničnik.

Upitan da prokomentariše ovu informaciju, Bajden je tokom jučerašnje konferencija za novinare rekao da nije siguran da li postoje takve liste, ali takođe nije porekao da SAD ponekad predaju imena talibanima.

„Bilo je situacija da je naša vojska kontaktirala svoje vojne kolege među talibanima i kada bi, na primer, rekla da stiže autobus sa registarskim brojem “x” u kojem se nalaze ljudi, i koji čini sledeća grupa ljudi. Tada bismo rekli želimo da propustite taj autobus ili tu grupu. Dakle, da, bilo je takvih situacija. Koliko ja znam, u tim slučejavima je većina toga realizovana i oni su propušteni”, izjavio je Bajden.

„Ne mogu vam sa sigurnošću reći da li je zaista postojala lista imena“, dodao je on.

Od pada Kabula sredinom avgusta, evakuisano je skoro 100.000 ljudi, od kojih je većina morala proći kroz mnoge talibanske kontrolne punktove.

KOMENTARI3 komentara

  1. milorad5 says:

    Saradnici okupatora su vrlo nezgodni i potencijalno opasni svedoci,slaba karika (jer verovatno će neki da progovore)u mafijaškim aktivnostoma administacije i armija USA u afganistanu.Drugim rečima besomučne pljačke AMERIČKOG DRŽAVNOG BUDŽETA,jer ta pljačka je bila jedan od glavnih razloga beskonačnog rata i "demokratizovanja" afganistana.Zato ne žele da ih prime u USA jer tamo možda mogu da ispričaju razne priče nezgodnim novinarima ili političarima, i zato bi najviše voleli da ih talibani pobiju sve i zato su i uradili ovo "povlačenje" na ovakav način.Mafija iz vašingtona je sve vreme u dogovoru i kontaktu sa talibanima i zato su ovi ušetali u kabul bez problema ali protivusluga je...pobiti potencijalne svedoke što talibanima sasvim odgovara jer saradnici okupatoria su ih sve veme lovili i ubijali za račun amerikanaca.Osveta i uništavanje potencijalne opozicije je svakako u interesu talibana.Vašington već predugo saradjuje i organizuje terorističke organizacije svuda po svetu da bi mogli više uopšte da govorimo o nekom legalitetu ili legitimnosti američke DRŽAVE i VLADE.To je PIRATSKI BROD ,odmetuta BANDA UBICA koja misli da može da radi šta hoće nekažnjeno ali bliži im se kraj i neki će ipak na tom kraju da zaglave i odgovaraju za svoje zločine.Žao mi je što im talibani neće suditi jer ludi talibanski šerijat je upravo ono što zaslužuju bajden,klintonovi i ostala stoka iz vrha američke politike i armije.

  2. Bžež says:

    Opasno je biti protivnik USA, ali, biti saradnik(korisna budala), je p o r a z n o! (Bžežinski)

  3. Beli Orao says:

    Kad bi barem došao dan za lov na amere, jer i mi imamo “ naše amere “ našu divljač-monstrume a i zna se ko su: Vislej Klark, klintonovi , madlena i još poneki u evropi ili engleskoj !

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *