ПОЉАЦИ АЛАРМИРАЛИ СВЕТСКУ ЈАВНОСТ: Русија мења безбедносну архитектуру Европе и НАТО

ПОЉАЦИ АЛАРМИРАЛИ СВЕТСКУ ЈАВНОСТ: Русија мења безбедносну архитектуру Европе и НАТО

23 августа 2023

Русија је почела да пребацује тактичко нуклеарно оружје у суседну Белорусију, изјавио је данас пољски председник Анджеј Дуда и додао да је реч о потезу који ће променити безбедносну архитектуру региона и читавог НАТО-а.

„Говорио сам председнику (Португалије) Де Соуси о примени декларације Владимира Путина. Заиста, овај процес се одвија. Ми то видимо“, рекао је Дуда на заједничкој конференцији за медије са португалским колегом Марселом Ребелом де Соусом, преноси АП.Пољски председник није изнео детаље, али је навео да пребацивање тактичког нуклеарног оружја на „очигледан начин мења безбедносну архитектуру у нашем делу Европе“.

„То, истовремено, мења безбедносну архитектуру у нашем непосредном суседству, али и на источном крилу НАТО. Дакле, у ствари мења ситуацију за целу алијансу“, рекао је Дуда.

Руски председник Владимир Путин и председник Белорусије Александар Лукашенко саопштили су прошлог месеца да је Москва већ испоручила део свог нуклеарног тактичког оружја Минску, након што је план о томе објављен у марту.

Тактичко нуклеарно оружје је намењено за употребу на бојном пољу и има кратак домет у поређењу са много снажнијим нуклеарним бојевим главама које су уграђене у ракете дугог домета.

KOMENTARI5 коментара

  1. M says:

    E,glupi Poljaci koji čačkate mečku,te atomske rakete u Bjelorusiji su za vas i vaše susjede!Što ste mislili da će predstojeći rat koji započinjete,biti konvencionalan,pa vas i saveznika je više i imate više oružja?!? Dobro jutro!

  2. Немој После says:

    „То, истовремено, мења безбедносну архитектуру у нашем непосредном суседству, али и на источном крилу НАТО. Дакле, у ствари мења ситуацију за целу алијансу“, - па зар нису у питању две супротстављене архитектуре,ко је коме дошао под прозор/у двориште,кад се деца свађају аргумент је - ТИ СИ ПРВИ ПОЧЕО .

  3. Milutin says:

    Putin nije kao ovi Zapadni mediokriteti koji glume državnike. Čovek uvek kaže šta misli. I to sprovodi. On očekuje da ga ozbiljno shvate. U svim zvaničnim obraćanjima tzv liderima Zapada uvek je za njih predvidiv. Uvek će da uradi ono šta je rekao. Na vreme im je rekao da ima supersonične rakete i da će ih upotrebiti. Nisu mu verovali. Na vreme im je rekao da ima i Sarmat. I da će ga upotrebiti, ako bude potrebno. Trebali bi da počnu da veruju čoveku koji govori ISTINU. Znam da su oni navikli na LAŽ i da ne veruju više ni sebi jer nisu u stanju da intelektualno obrade ISTINU. Lakše je izgovarati LAŽ. Ona može biti bilo kakva. Ali jedno je izgovarati LAŽ a drugo živeti u sopstvenoj LAŽI.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u