ПОЉАЦИ АЛАРМИРАЛИ СВЕТСКУ ЈАВНОСТ: Русија мења безбедносну архитектуру Европе и НАТО

POLJACI ALARMIRALI SVETSKU JAVNOST: Rusija menja bezbednosnu arhitekturu Evrope i NATO

23 avgusta 2023

Rusija je počela da prebacuje taktičko nuklearno oružje u susednu Belorusiju, izjavio je danas poljski predsednik Andžej Duda i dodao da je reč o potezu koji će promeniti bezbednosnu arhitekturu regiona i čitavog NATO-a.

„Govorio sam predsedniku (Portugalije) De Sousi o primeni deklaracije Vladimira Putina. Zaista, ovaj proces se odvija. Mi to vidimo“, rekao je Duda na zajedničkoj konferenciji za medije sa portugalskim kolegom Marselom Rebelom de Sousom, prenosi AP.Poljski predsednik nije izneo detalje, ali je naveo da prebacivanje taktičkog nuklearnog oružja na „očigledan način menja bezbednosnu arhitekturu u našem delu Evrope“.

„To, istovremeno, menja bezbednosnu arhitekturu u našem neposrednom susedstvu, ali i na istočnom krilu NATO. Dakle, u stvari menja situaciju za celu alijansu“, rekao je Duda.

Ruski predsednik Vladimir Putin i predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko saopštili su prošlog meseca da je Moskva već isporučila deo svog nuklearnog taktičkog oružja Minsku, nakon što je plan o tome objavljen u martu.

Taktičko nuklearno oružje je namenjeno za upotrebu na bojnom polju i ima kratak domet u poređenju sa mnogo snažnijim nuklearnim bojevim glavama koje su ugrađene u rakete dugog dometa.

KOMENTARI5 komentara

 1. M says:

  E,glupi Poljaci koji čačkate mečku,te atomske rakete u Bjelorusiji su za vas i vaše susjede!Što ste mislili da će predstojeći rat koji započinjete,biti konvencionalan,pa vas i saveznika je više i imate više oružja?!? Dobro jutro!

 2. Nemoj Posle says:

  „To, istovremeno, menja bezbednosnu arhitekturu u našem neposrednom susedstvu, ali i na istočnom krilu NATO. Dakle, u stvari menja situaciju za celu alijansu“, - pa zar nisu u pitanju dve suprotstavljene arhitekture,ko je kome došao pod prozor/u dvorište,kad se deca svađaju argument je - TI SI PRVI POČEO .

 3. EkRostand says:

  Podudaj ga Duda Rujkama,tupane poljski.

 4. Milutin says:

  Putin nije kao ovi Zapadni mediokriteti koji glume državnike. Čovek uvek kaže šta misli. I to sprovodi. On očekuje da ga ozbiljno shvate. U svim zvaničnim obraćanjima tzv liderima Zapada uvek je za njih predvidiv. Uvek će da uradi ono šta je rekao. Na vreme im je rekao da ima supersonične rakete i da će ih upotrebiti. Nisu mu verovali. Na vreme im je rekao da ima i Sarmat. I da će ga upotrebiti, ako bude potrebno. Trebali bi da počnu da veruju čoveku koji govori ISTINU. Znam da su oni navikli na LAŽ i da ne veruju više ni sebi jer nisu u stanju da intelektualno obrade ISTINU. Lakše je izgovarati LAŽ. Ona može biti bilo kakva. Ali jedno je izgovarati LAŽ a drugo živeti u sopstvenoj LAŽI.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *