ПОЉАЦИ АЛАРМИРАЛИ ЗАПАД: Ствара се „НОВА РУСКА ИМПЕРИЈА“

POLJACI ALARMIRALI ZAPAD: Stvara se „NOVA RUSKA IMPERIJA“

11 septembra 2020

Profesor poljske Vojne akademije Petar Grohmaljski smatra da, ako Belorusije uđe u sistem Rusije, postoji rizik od pojave „nove forme Ruske imperije“.

„Upravo je Belorusija ključna za evropsku bezbednost. Ako Rusi u potpunosti uključe ovu zemlju u svoj sistem, suočićemo se sa novim oblikom Ruske imperije na našoj granici“, rekao je profesor Poljskom radiju 24.Grohmaljski je objasnio da je, nakon raspada SSSR, glavni element stabilnosti na postsovjetskom prostoru bilo formiranje suverenih država. Međutim, Rusija je poznata po tome da se nalazi u „stalnoj ekspanziji“, tvrdi profesor.

On smatra da je Kalinjingrad „važan element ruskog političkog gledišta“. Poljska i baltičke države, po mišljenju Grohmaljskog, nalaze se u sve većoj opasnosti.

Nešto ranije portparol Kremlja Dmitrij Peskov rekao je da tema ujedinjenja Rusije i Belorusije nije aktuelna, niti će se o njoj razgovarati na sastanku beloruskog lidera Aleksandra Lukašenka i ruskog predsednika Vladimira Putina u ponedeljak u Sočiju.

KOMENTARI5 komentara

 1. padre says:

  Pa vi maknite tu granicu!Ko li ti dad profesuru!

 2. garo says:

  Poljaci na vasu zalost to je nezaustavljiv proces, Ruska imperija se radja kao nikad veca i jaca nego sada.

 3. milorad3 says:

  Simpatična i glupa propagandna izjava.Ruska imperija ne može da bude NOVA to je imeprija i ranije bila i sada je a belorusija je uvek bila deo rusije imeporijalne ili komunističke svejedno.Problem je što bi poljaci da uzmu teritorije rusima koje su izgubili u nekoliko ratova koje su vodili protiv rusa i koje su isto tako kao i teritorije SVAKI put oni započeli i IZGUBILI:)Opet će oni da započnu i da izgube rat i opet će da izgube i dobro parče teritorije. Ja poljacima ne mogu ništa dobro da najavim, previše su glupi da bi videli kako srljaju PONOVO u propast.ALI BUDALA ne može da shvati da je ZID TVRDJI OD GLAVE, i eto, onda, tako pukne glava i opet ispočetka ludak udara...ccc neverovatno da posle PETSTOTINA god. napada na rusiju oni još nisu shvatili da je to uzaludan posao.

 4. vanja says:

  Neka Poljaci (papino cvece) ne brinu o stabilnosti buduce federacije ruskih zemalja, i neka tu brigu ostave Putinu. Bolje bi im bilo da brinu za buducnost svog prokletog projekta Intermarium-a.

 5. politikant says:

  vatikan je napravio smece od Poljaka. ono najgore i najsmrdjivije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *