ПОЉАЦИ АЛАРМИРАЛИ ЗАПАД: Ствара се „НОВА РУСКА ИМПЕРИЈА“

ПОЉАЦИ АЛАРМИРАЛИ ЗАПАД: Ствара се „НОВА РУСКА ИМПЕРИЈА“

11 септембра 2020

Професор пољске Војне академије Петар Грохмаљски сматра да, ако Белорусије уђе у систем Русије, постоји ризик од појаве „нове форме Руске империје“.

„Управо је Белорусија кључна за европску безбедност. Ако Руси у потпуности укључе ову земљу у свој систем, суочићемо се са новим обликом Руске империје на нашој граници“, рекао је професор Пољском радију 24.Грохмаљски је објаснио да је, након распада СССР, главни елемент стабилности на постсовјетском простору било формирање суверених држава. Међутим, Русија је позната по томе да се налази у „сталној експанзији“, тврди професор.

Он сматра да је Калињинград „важан елемент руског политичког гледишта“. Пољска и балтичке државе, по мишљењу Грохмаљског, налазе се у све већој опасности.

Нешто раније портпарол Кремља Дмитриј Песков рекао је да тема уједињења Русије и Белорусије није актуелна, нити ће се о њој разговарати на састанку белоруског лидера Александра Лукашенка и руског председника Владимира Путина у понедељак у Сочију.

KOMENTARI5 коментара

 1. padre says:

  Pa vi maknite tu granicu!Ko li ti dad profesuru!

 2. garo says:

  Poljaci na vasu zalost to je nezaustavljiv proces, Ruska imperija se radja kao nikad veca i jaca nego sada.

 3. milorad3 says:

  Simpatična i glupa propagandna izjava.Ruska imperija ne može da bude NOVA to je imeprija i ranije bila i sada je a belorusija je uvek bila deo rusije imeporijalne ili komunističke svejedno.Problem je što bi poljaci da uzmu teritorije rusima koje su izgubili u nekoliko ratova koje su vodili protiv rusa i koje su isto tako kao i teritorije SVAKI put oni započeli i IZGUBILI:)Opet će oni da započnu i da izgube rat i opet će da izgube i dobro parče teritorije. Ja poljacima ne mogu ništa dobro da najavim, previše su glupi da bi videli kako srljaju PONOVO u propast.ALI BUDALA ne može da shvati da je ZID TVRDJI OD GLAVE, i eto, onda, tako pukne glava i opet ispočetka ludak udara...ccc neverovatno da posle PETSTOTINA god. napada na rusiju oni još nisu shvatili da je to uzaludan posao.

 4. vanja says:

  Neka Poljaci (papino cvece) ne brinu o stabilnosti buduce federacije ruskih zemalja, i neka tu brigu ostave Putinu. Bolje bi im bilo da brinu za buducnost svog prokletog projekta Intermarium-a.

 5. politikant says:

  vatikan je napravio smece od Poljaka. ono najgore i najsmrdjivije.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u