ПОЉАЦИ ДЕШИФРОВАЛИ ПУТИНОВУ ОПАСНУ ПОРУКУ ЗАПАДУ: Од оног што су сазнали остали су ЗАЛЕЂЕНИ

POLJACI DEŠIFROVALI PUTINOVU OPASNU PORUKU ZAPADU: Od onog što su saznali ostali su ZALEĐENI

20 avgusta 2021

Predsednik Rusije Vladimir Putin je u svom autorskom članku o jedinstvu ukrajinskog i ruskog naroda dao Zapadu nedvosmislen geopolitički signal, zbog čega su zemlje EU i SAD pozvane da preispitaju svoja spoljnopolitička načela.Do ovog zaključka došli su poljski novinari, analizirajući tekst ruskog lidera. Analitičari su posmatrali koncept kog se Putin pridržava, a takođe su objasnili i zašto Zapad treba ozbiljno da shvati poruku Moskve.

Analitičari su pre svega skrenuli pažnju na činjenicu da je izjava Vladimira Putina zapravo određena poruka Ukrajini i Zapadu. Ruski lider tako otkriva jasan signal na osnovu kojeg zapadne zemlje ne bi trebalo da se mešaju u unutrašnje stvari Rusije, kao ni Ukrajine.

Putinov koncept jedinstvenog naroda nagoveštava da Moskva susednu državu doživljava kao svoju teritoriju i spremna je da je brani na bilo koji način.

„Iz tvrdnje da su Ukrajinci i Rusi jedan narod, sledi logičan zaključak da Ukrajina pripada ruskoj nacionalnoj teritoriji“, pišu novinari.

Poljaci su otkrili signal koji je Putin u svom članku poslao Zapadu i Ukrajini. Uočili su da je Moskva Ukrajinu zapravo stavila na listu svojih nacionalnih interesa i da neće dozvoliti drugim zemljama da to poremete, po cenu bilo kakvog rata pa i nuklearnog

„Ruska politika prema Ukrajini tako postaje politika prema sopstvenoj, nacionalnoj, izgubljenoj državnoj teritoriji. Putin nastupa u ulozi branioca „sveruskog“ naroda, ruske države, koja postoji istorijski, a ugrožena je upadima Zapada u nastojanju da Ukrajinu učini anti-ruskom“, zaključili su poljski novinari.

(Webtribune.rs)

KOMENTARI9 komentara

 1. Duca says:

  JOJ, novinarstvo je i tako puno prevara i gluposti, nemojte još i webtribune citirati, oni su među najgorima. Tekstovi su im toliko pristrasni, da se podešavaju prema potrebama. Nešto kao Brkićevi tekstovi u tabloidu, ako u njima ima nečeg tačnog (vrlo moguće), to je "pokriveno" gomilom gluposti i/ili preterivanja, pa cela stvar gubi smisao. Kada novinar piše iz mržnje, rezultat je karikatura onoga što treba da bude, lep primer je Obućina na N1. Hrvatica, zla, nekulturna i nesvesna toga koliko je primitivna i glupa. Ako se takvi skupe na strani vlasti, to je normalno, lešinari idu tamo gde ima leševa, ali nam na drugoj strani, među ljudima koji su ostali kako-tako normalni ne trebaju ni Brkići, ni webtribune. Obućina tu i ne spada, ona je "treća" strana, američki sluga.

  • Kosovac says:

   @ Duca, …..Tvoje kritike su na mestu, naročito kritike novinarstva Brkića, Vremena, N1, Danas, Webtribune, Dojče Wele, BBC, Gvardijan, Slobodna Evropa, i ostalih koji uopšte nisu potrebni normalnim ljudima. ……………Ali si nas uskratio saznanja o tvom mišljenju odnosno da li si mislio da je glupost ona Putinova izjava da su Rusi i Ukrajinci jedan jedinstveni narod?

   • Duca says:

    Da ti odgovorim, i jesu i nisu :) Istočni i delom južni jesu, ali zapadni nikako. Ljvov i okolina sebe smatraju jedinim "pravim" ukrajincima. Za sebi najbliži narod smatraju poljake i kao i poljaci mrze ruse najviše na svetu. Bio sam tamo pre 20-tak godina i oni su još tada sa prezirom govorili o Kijevu, jer se u njemu govorilo na ruskom... Dodaj deo koji teži mađarskoj,... a to se danas prostire do podeljenog Kijeva (pro ruski orijentisani moraju da ćute, ali ih ima dosta). Znači oko 50% Ukrajinaca jeste isti narod sa rusima, a ostalih 50% to nikako nisu. Nešto tu podseća na sfrj... Putinova izjava je politička i ima više ciljeva, ali to je duga priča.

 2. milorad5 says:

  pa ukrajin i JESTE RUSKA samo pijani pučista jeljcin je mogao to da zanemari i bukvalno NATERA ukrajinsko rukovodstvo da proglase nezavisnost iako tamo niko nije bio za to nešto posebno zagrejan.Tzv."puč tvrdorukaša" u moskvi je u stvari bio organizovani šou za svrgavanje onih koji su se protivili raspadu SSSR u vrhu partije i države isto kao što je sletanje onog nemca na crveni trg u moskvi nbilo u funkciji uklanjanja ondašnjeg maršala avijacije sssr koji je zasdita bio tvrdo protiv uništavanaj i izdaje SSSR.On i još neki generali i maršali su tada smenjeni i vojska je efikasno postavljena na kurs razbijanja džave uz pomoć plaćenih aparatičeka.Posle je došao jeljcin i počela je rasprodaja SSSR.DANAS je armija čvrsto na vlasti u ruskoj federaciji i to je ono što naročito btrine zapadnu alijansu hijena koji bi opet voleli neku "tranziciju" i besomučnu pljačku rusije,ali mislim da im je to više nemoguće sem ako ne žele nuklearni rat,jer čak i da se približe cilju,obaranja armije pomoću nekih "obojenih" revolucija ovoga puta će kao odgovor na tu unutrašnju destabilizaciju leteti rakete.Bolje im jea više ne čačkaju mečku jer će neko od njih ostati bez glave a ja tu vidim oljake i rumune zajedno sa baltičkim državicama kao primarnu metu za pokaznu vežbu,KAKO izgleda masivni konvencionalni napad sa nuklearnim komponenetama.Rusi se više neće mnogo zajeb. sa nekim praznim pričama i mislim da su ovoga puta zaista rešeni da zatvore tu priču "pohoda na istok" jednom za svagda, a kada to budu uradili, ova zapadna govna više neće ni smeti da pogledaju u pravcu izlazećeg sunca.Stvari su otišle predaleko da bi uopšte moglo i da se pregovara više.

  • Kosovac says:

   @ milorad5, …..Slažem se, tačno si rekao od „a“ do „š“.

 3. Mr.Macola says:

  Kako vam nije jasno da ptica ima 2 krila jedno je Amerika drugo Rusija a i jednim i drugim vlada glava ptice. Kina i par drugih zemalja su perja jednog krila, a Engleska,l i EU drugog ovani sa amerikom. Misliš da imaš izbor a ga nemaš. Možda je jedini odmetnik Sj.Korea, i ne slušaju nikog pa su izolovani i to je to. Ovi ostali imaju gazde, od Putina do Bajdena u svih drugih. A to je konačno pokazala korona. Ona 4 precjednika sto su odbacili lockdown pa ih vise nema izgubili igrom slučaja izgubili život e oni nisu bili pod kontrolom vladara iz sjenke. Kad je počela korona i lockdown tad sam rekao... Da je ourin na drugoj strani svijetloj...izašao bih u javnost, iznio podatke da i dokaze koje sigurno ima da je korona prevara i da je bio terorizam upozorio bih ljude da se ne vskcinišu a ne nagovarao na isto zajedno sa Ruskom pravoslavnom crkvom. Hvala Bofu pa je ova korona konačno otvorila mnogima oči i pokazala ko je ko. I pljuni me u usta al izaći na kraju da su ravno zemljasi u pravu, možda zemlja nije ravna a možda nije ni globus možda je sve neka jebena iluzija, matrix i kurac zna sta već. Ali je jasno da je Rusija i Putin ono što i Amerika i Bajden i nemojte me vise sa tim smarati.

  • Mr.Macola says:

   Izvinite na greškama ovaj autocorrect na telefonu zajebava a i kasno je. Oni koji prate, znaju o čemu mislim.

 4. Rusofilus Serbianus Patriotus Putinofilus, Samo Jako i do Kraja, bre. says:

  I čimpanza iz džungle bi dešifrovala da je ukrajina deo ruske pokrajine isto kao i belorusija i da zapad smrdi sa tih strana dok putko ne pusti vodu sa dezificijentom. Živeli! Srbija, Čehoslovačka i Poljska su delovi plemena sa ruskih karpata gde su srbi ostali najprivrženiji svom poreklu od Rusa.

 5. Čist je ko Suza says:

  Zalediće Putko dušmane svoje.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *