ПОЉАЦИ ДОНЕЛИ ОДЛУКУ: Нећемо слати своју војску у Украјину

POLJACI DONELI ODLUKU: Nećemo slati svoju vojsku u Ukrajinu

29 juna 2024

Poljska neće slati svoju vojsku u Ukrajinu čak ni u misije sprovođenja vojne obuke, izjavio je danas zamenik poljskog premijera i ministar odbrane Poljske Vladislav Kosinjak Kamiš.

„Znam da bi neke zemlje želele da odu u Ukrajinu u misije sprovođenja vojne obuke. Stav Poljske je sledeći: već smo obučili više od 20.000 vojnika u Poljskoj i to je išlo dobro. Nastavićemo to da radimo i dalje“, rekao je Kamiš u intervjuu za Poljski radio, prenosi Ria Novosti.Ranije je direktor Ruske spoljne obaveštajne službe Sergej Nariškin rekao da se Francuska priprema da pošalje u Ukrajinu 2.000 vojnika, navodi ruska agencija.

Kako tvrdi Nariškin, Jelisejska palata smatra da je broj ubijenih Francuza u Ukrajini već premašio „psihološki značajan prag“ i ocenio da bi objavljivanje takvih podataka moglo da izazove proteste građana Francuske.

KOMENTARI3 komentara

  1. Miki says:

    A što bi Poljaci ginuli kada još uvek ima Ukrajinaca za potrošiti. A oni koji su toliko vrući za slavu Ukrajine mogu slobodno u dobrovoljce. Front prosto vapi za takvima.

  2. Vozdra says:

    Ok ,ali kada cete povuc vojsku koja je vec tamo i stize kuci u mrtvackim sanducima???

  3. Ficko says:

    Ovo su priče za malu decu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *