ПОЉАЦИ ОТКРИЛИ „ЂАВОЛСКИ ПЛАН“ АМЕРИКЕ И НАТО-а ПРОТИВ РУСИЈЕ: „Нема ништа од преговора…“

POLJACI OTKRILI „ĐAVOLSKI PLAN“ AMERIKE I NATO-a PROTIV RUSIJE: „Nema ništa od pregovora…“

13 januara 2022

Sjedinjene Američke Države i NATO nameravaju da osujete pregovore sa Rusijom o bezbednosnim garancijama kako bi izazvali rat Moskve i Kijeva, piše list „Misl Polska“.

Autor članka postavlja pitanje ima li smisla da Rusija nastavi da se sastaje sa predstavnicima Zapada s obzirom na njihov stav.„Smatram da od pregovora neće biti ništa, jer SAD i njihova kreatura NATO očigledno teže eskalaciji sukoba“, navodi se u tekstu.

Kako je precizirano, Vašington nastoji da uvuče Moskvu u rat u kome sam ne namerava da učestvuje.

„Rukovodstvo SAD ne želi nuklearni rat, jer u njemu ne bi bilo pobednika. Njima je potreban rat u Ukrajini i pokušavaju da u njega uvuku Rusiju“, smatra autor članka.

Takođe ne isključuje mogućnost da će u slučaju hipotetičkih vojnih operacija u rat biti uvučeni Poljaci i primećuje cinizam pokušaja da se bliski narodi zavade.

„Đavolski plan predviđa stvaranje situacije u kojoj će se predstavnici ruskog i ukrajinskog naroda, koji imaju zajedničke verske, kulturne i u velikoj meri etničke korene, međusobno ubijati u sukobu“, navodi se u članku.

U Briselu je 12.januara održan sastanak Saveta Rusija-NATO, dok su rusko-američki pregovori o bezbednosnim garancijama održani 9-10. januara u Ženevi.

Povod za razgovore bio je nacrt sporazuma o bezbednosnim garancijama koji je Moskva uputila Vašingtonu i njegovim saveznicima u decembru. Dokument, između ostalog, uključuje odredbe o međusobnom nerazmeštanju raketa srednjeg i kratkog dometa u međusobnom dometu, odustajanje daljeg širenja NATO-a na račun bivših sovjetskih republika i o smanjenju broja vojnih vežbi.

KOMENTARI7 komentara

 1. milorad5 says:

  „Đavolski plan predviđa stvaranje situacije u kojoj će se predstavnici ruskog i ukrajinskog naroda, koji imaju zajedničke verske, kulturne i u velikoj meri etničke korene, međusobno ubijati u sukobu“TO je suština...Zato je potrebno da rusi odmah nuklearno gadjaju amerikance,i kad ovi počnu da kukaju "zašto nas" objasniti im da je došlo do GREŠKE u GPS.JEDNA MALO JAČA BOMBA ĆE IH IZLEČITI, ne mora čak ni da unište ili ubiju bilo koga,mogu da isprobaju hipersoničnu raketu is sibira u NEVADI,na američkom nuk.poligonu:)

 2. Vojna i ojdeSve says:

  Pa... Normalno da yes... Bolje kod nih rat... Nego kod kvih... Ko ce da gradi opet.... Pare za glavu.... Ili ode sve po planeti... A shta donece vam kengure...

  • milorad5 says:

   kenguri su simpatični ,mislim da mi srbi nikad ne bi pravili pseću hranu od njih ili ih istrebljivali zbog poljskih šteta,ali to je bad luck kengura jer ih nije otkrio kapetan živorad nego kapetan kuka a nekako mi i nova šumadija bolje zvuči od terra australis:)Mnogo su zasrali po svetu anglosaksonci i njihovi pomagači sad su nse namerili na pogrešne ljude i uskoro će to i shvatiti ne jede se sve što leti.

   • Sančo Pansa says:

    NARAVNO, Rusija je do danas izlečila sve neprijtelje od bolesti zvane agresivnost, pa ne sumnjam da će i Anglosaksoncima dati jednu "elektro šok" terapiju...

   • milanm says:

    Slago se ja neslago tačno rečeno ops. napisano !

 3. Dejan says:

  Pa to je poznato nama Koji smo svedoci toga scenarija. Samo glupanderi zapadni evtopljani to ne vide da ce njihova deca ga ginu za interese Zlobnog pakta I americkih go....a,Koji ce to pratiti preko CNN-a I bas ih briga ko gine.

 4. veteran says:

  Kao što sam izneo u ranijim komentarima, najjači ste pedeset zemalja u savezu, udarite i odbacite Rusku vojsku od granica Ukrajine a zatim zauzmite sve izvore nafte i gasa i koristite. Nemate vi ni trunke časti, vama upravljaju potomci barskih dama, konjokradica i pljačkaša banaka, geni su čudo. Mirni ste samo sa omčom oko vrata, tata Putin vas je pročitao bleferi, učite istoriju, naročito Rusku sve će vam biti jasno ....

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *