ПОЉАЦИ ШАЉУ „ЛЕОПАРДЕ“ НА ГРАНИЦУ! Лукашенко се одмах огласио – „Имамо и ми шта да распоредимо, а Руси поготово!“

POLJACI ŠALJU „LEOPARDE“ NA GRANICU! Lukašenko se odmah oglasio – „Imamo i mi šta da rasporedimo, a Rusi pogotovo!“

28 oktobra 2021

PREDSEDNIK Belorusije Aleksandar Lukašenko je izjavio da će Belorusija oštro reagovati u slučaju gomilanja stranih trupa na zapadnim granicama zemlje.– Poljaci će se na našim granicama boriti protiv migranata tenkovima „Leopard“! Kako ćete se boriti tenkovima protiv civila, ne znam. Oni samo traže bilo kakav izgovor da rasporede trupe na naše granice, na granice savezne države (Rusije i Belorusije). Svi to vidimo i, naravno, vrlo oštro ćemo reagovati na to. Sačekaćemo još malo, i upozorićemo ih. A imamo i mi šta da rasporedimo na granicama. A Ruska Federacija pogotovo. Delovaćemo oštro, bez obzira na kritike sa njihove strane – rekao je Lukašenko, piše Sputnjik Belorusija.

Ranije je objavljeno da poljske vlasti planiraju da pošalju 2.5 hiljade vojnika kao pomoć graničarima, koji se nalaze pod naletom ilegalnih migranata. Pored pešadije, u pogranični grad Bjala Podlaska stižu i pojačanja u vidu tenkova „Leopard“ iz sastava 10. oklopne brigade.

Lukašenko je naložio svom pomoćniku, inspektoru za oblast Grodno Juriju Karajevu, da pomno prati situaciju na granicama zemlje.

KOMENTARI3 komentara

 1. Ljah says:

  Sada Poljaci sebi priredjuju "smutna vremena". Samo kad bi znali-zašto?

 2. sumadinac says:

  zaista ne razumem poljake. pretili hitleru da ce ga zgaziti i zna se kako zavrsilo. ne znam zasto toliko mrze ruse, jeste bilo 4-5 podela od strane rusije i nemacke, ali koliko oni tome doprineli. danas otvoreno pothranjuju ukrajinski nacionalizam, kao sto sirili nekad katolicanstvo. konkretno rusi su im dali istocne granice nemackog treceg Rajha, nisu teritorije uzeli za sebe a mogli su, npr. veliku luku i brodogradiliste Gdanjsk (Dancig nem.), koji iznedrio valensu npr. da li su svesni da kidisanje na ruse prate nemci, kako bi povratili ono sto im rusi bukvalno poklonili?

  • ralence says:

   To je stara politika Zapada širenja na Istok.Katolička Crkva mrzi Pravoslavce. Poljaci katolici mrze Pravoslavne Beloruse,Ukrajince,Ruse itd....Ista je politika prema Pravoslavnim Srbima koje katolici Hrvati patološki mrze iz dna duše jer sprečavaju Papistima da se šire dalje na jug. Tu Papsku mržnju Srbi su platili milionskim životima i za to još nije NIKO odgovarao. BGD. je pun ljudi koji podržavaju tu Papsku politiku uništavanja svega što je Pravoslavno i Svetosavsko .

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *