ПОЉАЦИ СЕ ИЗВИЊАВАЈУ: „Нисте добро разумели амбасадора, нећемо да ратујемо са Русијом“

POLJACI SE IZVINJAVAJU: „Niste dobro razumeli ambasadora, nećemo da ratujemo sa Rusijom“

21 marta 2023

Ambasada Poljske u Francuskoj saopštila je da su reči ambasadora Jana Emerika Roščiševskog o sukobu sa Rusijom pogrešno protumačene „u nekim medijima“, prenose RIA Novosti.

„U vezi sa komentarima koji se pojavljuju na temu intervjua ambasadora Jana Emerika Roščiševskog francuskom kanalu LCI od 18. marta, skrećemo vam pažnju na činjenicu da je u pojedinim medijima tumačen van konteksta“, navodi se u saopštenju ambasade.Ambasada tvrdi da je tokom 30-minutnog razgovora sa novinarom Roščiševski insistirao na pomoći Kijevu od saveznika.

Kako je saopšteno iz diplomatskog predstavništva, iz slušanja celog razgovora je jasno da on, navodno, ne sadrži obećanje o direktnom učešću Poljske u sukobu, već samo upozorenje o posledicama koje će uslediti nakon gubitka Kijeva.

Dodaje se da se radilo o riziku uvlačenja u rat „nekih zemalja srednje Evrope, baltičkih zemalja i Poljske“.

Diplomatsko predstavništvo je dodalo da u drugim fragmentima razgovora, ambasador „jasno kaže da Varšava nije u ratnom stanju, ali da će učiniti sve da pomogne Ukrajini da se odbrani u ovom sukobu“. Osim toga, ambasada je kritikovala „pokušaje da se pronađu senzacionalne izjave“ i ocenila ih kao „zlonamerne“.

Podsetimo, ambasador Poljske u Francuskoj Jan Emerik Roščiševski u eteru TV kanala LCI upozorio je na spremnost Varšave da se umeša u sukob sa Rusijom ako Ukrajina „ne može da odbrani svoju nezavisnost“.

Prema rečima ambasadora, ukrajinska kriza je pre svega borba za osnovne vrednosti i kulturu Zapada, zbog čega je toliko važno da ih brane.

(RT Balkan)

KOMENTARI10 komentara

 1. Snežana says:

  Poljaci su veliki debili i ulizice američke

  • Filip says:

   Nije loš manevar zavaravanja. Sve što su do sada činili i govorili, ide u prilog onome šta je poljski ambasador izjavio.

 2. Jedan tamo, ne znaš ga ti... says:

  Ljige poljske.

 3. padre says:

  Jeste, oni su glupi, pa su vas shvatili doslovce, a vi zapravo niste to hteli da kažete, nego savim nešto drugo, recimo, ako vas Rusija napadne, onda ćete pozvati Amere, da vas brane!

 4. padre says:

  Kako to može da se shvati drugaćije, nego kako je rečeno?

 5. Gagi says:

  Ambasador laze. Jos nisu dobili nalog od svoje "centrale", cim ga dobiju, nema tu vise nikakve price. Opet objasnjavam i tvrdim, Vatikanska ljudozderska kancelarija je preseljena i danas je u Americi. UVEK isti u istoriji prave zlo na svetu, malo su se kamuflirali da zavaraju neobavestene. Mozda i bude da svi oni doseljeni i sporedni narodi u Americi odlucuju o svetskoj politici i bombardovanjima drugih naroda. Zna li mozda neko, da li je nekada u toj drzavi bio neki predsednik a da nije doseljenik i kolonizator iz Evrope. Gde to pobegose najveci nacisticki olosi iz II sv. rata i ko im je omogucio "sigurnu kucu" i bezbrizan zivot za minuli rad. Hajde jos malo da se udubimo u temu, koliko je to nacista regrutovano iz pravoslavnog naroda i koji su to bili.

 6. LEON RADIC ZENICA BiH says:

  NEKA TI BIJEDNICI LICNIM PRIMJEROM POKAZU DA SE BORE ZA TZV, KULTURNE VRIJEDNOSTI, NAPUSTE KOMFOR AMBASADE ODU ZAJEDNO SA SVOJIM SINOVIMA U UKRAJINU , UZMU ORUZJE I BORE SE ILI NEKA DVIJE TRECINE SVOJIH MASNIH PRIMANJA PREPISU CRVENOM KRSTU UKRAJINE DO KRAJA SUKOBA.

 7. Pingback: POLJACI SE IZVINJAVAJU: „Niste dobro razumeli ambasadora, nećemo da ratujemo sa Rusijom“ – Sedma Sila

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *