ПОЉАЦИ СЕ УПЛАШИЛИ, АKО ПУТИН KРЕНЕ НА ЊИХ, ОВАЈ РЕГИОН БИЋЕ KЉУЧНИ ПОЛИГОН ЗА НАПАДЕ!

POLJACI SE UPLAŠILI, AKO PUTIN KRENE NA NJIH, OVAJ REGION BIĆE KLJUČNI POLIGON ZA NAPADE!

2 oktobra 2021

Belorusija bi mogla da bude ključni region za početak ofanzive ruskih trupa na Poljsku i Litvaniju, smatra kolumnista poljskog portala „Difens“ Marcin Gavenda.Prema njegovom mišljenju, ova teritorija je važna ne samo sa geopolitičkog stanovišta, već i kao region gde će se razviti ofanzivne i odbrambene operacije u trouglu Poljska-Litvanija-Belorusija.

Takva konfiguracija će omogućiti ruskoj vojsci da, ukoliko bude potrebno, dođe do Kalinjingradske oblasti preko koridora Suvalki, smatra autor.

Osim toga, u slučaju rata fundamentalni značaj dobija infrastruktura Belorusije koja će postati svojevrsno logističko čvorište za savezničke formacije.

Autor članka je posebnu pažnju posvetio beloruskoj železnici. Ona će omogućiti brzo premeštanje snaga i resursa dok će vojni poligoni primati velike savezničke trupe i smeštati ih u vojne kampove.

Praktična faza belorusko-ruskih strateških vojnih vežbi „Zapad 2021“ održana je od 10. do 16. septembra.

Cilj vežbi bila je provera stepena gotovosti i sposobnosti vojnih komandnih i kontrolnih tela snaga Belorusije i Rusije za zajednička dejstva radi osiguranja vojne bezbednosti i teritorijalnog integriteta Savezne države i njihove saradnje tokom borbenih dejstava.

KOMENTARI14 komentara

 1. obican Srbin says:

  Tako,samo punite gace sluge zapada i vatikana.

 2. Mussa Kessedžija says:

  Ako Putin prdi onda će da smrdi.

 3. Hrvacki kralj Cmarislav says:

  Da. I???

 4. Kosovac says:

  Eto prisiljeni smo da i Slovene Poljake uvrstimo u etničku grupu Zapadnjaci. Šta to kaže ovaj „kolumnista“ Marcin Govneda? Kao zvučnik sorošoidnih zapadnjaka – eto Rusi dolaze. Eto Zapadnjaci Poljacima instaliraju svoju usmerenu inteligenciju, a svi vidimo da zapadnjački kompas ne pokazuje sever. Znači Poljaci su postali Sorošoidi, a svi znamo da čak ni Rista ne bi postao pristalica te imaginarne sorošoidne rezidualne natašakandićke družine. Oni gledaju u kompas, i tumače da će ih Rusi napadnuti sa nuklearnim raketama lansiranim iz vozova iz Belorusije, po sred Poljskih gradova i rustičnih poljskih poljana i sela. Svi znamo da će na Poljske gradove padati ne-nuklearne rakete, pa šta je tu problem, možda malo osiromašenog uranijuma, pukne bomba, prebroji se kolateralna šteta, pa onda „idemo dalje“. A što da raketa bude lansirana iz nekog voza, kada može da bude lansirana iz Kalinjinog grada? Pa manje će goriva da potroši, kraći je put. Inače, pitamo se, zašto se Poljska ovako iracionalno ponaša. Verovatan odgovor bi bio da se poljski građani ne ponašaju iracionalno uopše, iracionalno se ponaša poljsko korumpirano rukovodstvo. A kada je rukovodstvo korumpirano, onda zna se, ode mas' u propas'. Tako i u Srbiji, da rukovodstvo nije korumpirano, niko ne bi mogao da Skupštini Srbije utera neki pederski Zakon. Najurili bi sve NVO Sonje Liht iz zgrade Vlade Srbije, najurili bi Zoranu Mihajlović, Gordanu Čomić iz vlade. Opalili bi dva-tri šamara Dušanu Janjiću i tako stavili do znanja svim neprijateljima Srbije da će dobiti i više od toga. Recimo da persidi opale jednu propisnu Cigansku šamarčinu, pa da i nju dovedu u red. Ima još…..

  • Kosovac says:

   Aaaaaj, Kaljin ka Kaljin ka maja. Ko to kaže Ko to laže Srbija je mala.

   • persida says:

    Nije mala, nije mala, triput ratovala, da bi na kraju sve svoje pobede poklonila ustasama i postala Marinkova bara, u kojoj Kosovac peva ovakve genijalne pesme, vrhunac srpskog folklora.

  • persida says:

   Cigansku samarcinu opali svojoj zeni, prostacino, kad si toliko hrabar. Tvoje pljuvanje po sorosoidima je provaljeno kao paravan za promociju Sorosevih ideja. Ako se neko zalagao za promociju ciganske kulture, onda si to ti (predlagao si da se Dzej sahrani u Aleji velikana), branio si i branis pedofiliju Kacavende, ako gresim, odrekni se tog trenda u pravoslavlju, veliki pravoslavce. Nikada to nisi uradio, niti ces sada. JER SI U DUSI SOROSEVAC. Pravoslavlje ti odgovara jer na podmukli i skriveni nacin promovise Sorosevu agendu. Ne pravi se da ne znas ko je blagosiljao brak Brnabicke sa izabranicom srca njenog. Ko drugi nego glavni vatikanski agent, srpski patrijarh.

   • Rafmanjinov says:

    To si jedna gadura, i smeće, ološu hrvatski, *ebo te papa i stepinac gaduro, deformisana, pedofilia je kod rimokatolika, i pederluk i sotona,SRPSKOG PATRIJARHA PORFIRIJA NE UZIMAJ U TA TVOJA POGANA USTA KALAŠTURO JEDNA, USTAŠKA. SMEĆE JEDNO

    • persida says:

     Pravoslavci promovisu pederluk, vladike se udvaraju Vatikanu, ti nemas snage da to vidis. Psovke tu ne pomazu, nazvati nekoga ustasom je znak nemanja nikakvih argumenata. Odgovori ko je blagosiljao brak Brnabicke i njene supruge? Odgovori: da li je izmisljotina da Kacavenda voli da spava sa maloletnicima? Da li je izmisljotina da se pravoslavni popovi voze u luksuznim kolima, dok u Srbiji gladuje pola miliona dece? Kada na ta pitanja odgovoris, PRE SVEGA SEBI, nece biti potrebe da psujes. Glup si, primitivan i agresivan.

   • Kosovac says:

    @ persida, …..Čuješ, Đinđić može, a Džej ne može. Stvarno se vidi da si udarena mokrom čarapom. Dobro ti kaže kolega Ebo te rimski papa i Stepinac Zločinac.

    • persida says:

     Ebo tebe Djindjic, ne podmeci skote smrdljivi. Nikada nisam tog Djindjica ni pomenula, a kamoli predlagala da se sahrani u Aleji velikana. Vidis li koliko si prolupao? Zao covek gubi um, kad tad.

 5. milorad5 says:

  izgleda da poljska ima teritorijalne pretenzije premaa rusiji i belorusiji.Ako je to iza poljskih izliva "straha" od ruske "agresije" i ako ultrakatolički neonacistički krugovi u poljskoj ukrajini i baltičkim državama pokušavaju ponovo da organizuju neki tevtonski pohod na "šizmatike" mislim da bi bilo pametno da ih podsetimo da NEMA više TEVTONACA a oni sami takvi kakvi su nisu NI ZA K. ako misle da krenu na ruse.Možda će poljski katolički fanatici na kraju i uspeti da pokrenu NATO na rusiju,ali jedini problem je u tome što đe oni biti JEDIN ČLANICA TE ORGANIZACIJE U TOM MOMENTU NAPADA.Medjutim s obzirom na nivo fanatične mržnje koju ti sredenjeuropski psihopate i konvertiti gaje prem svemu ruskome nije nemoguće da ipak naparave neki manji i kraći rat sa rusima,manji i kratak jer će rusi da ih spale u sekundi, samo ako mrdnu repom i to bez upozorenja i razmišljanja.Novog jezuitskog pohoda na istok i genocida nad rusima više neće biti, to je i putin svojevremeno izjavio i mislim da su rusi JAKO OZBILJNI u vezi svega toga a i zato jhe ruska politika prema zapadu upravo ovakava kakva je,jer to sprečava polizički za sada da tim crnokošuljaški "katolički" centri u istočnoj i centralnoj evropi pokerenu neke zapadne zemlje u svoju korist i za ostvarenje sopstvenih genocidnih namera.Kako god okreneš poljska će verovatno biti ili žrtva jezuitskih namera ili pokazna vežba i primer ČITAVOM ZAPADNOM sklopu država koje imaju neke druge namere u vezi jezuitske borbe protiv pravosljavlja i raspirivanja ponovne verske mržnje medju slovenskim narodima, i da sam na mestu poljaka ,prosečnog poljaka koga ovo u stvari i ne zanima ja bih se selio u kinu, jer nigde drugde neće biti zaštićeni od ruskog nuk.udara.

  • Rocky says:

   Ovo poljsko antirusko preseravanje traje već predugo.Glumataju nekakvu žrtvu ruskog imperijalizma,a zaboravljaju da su oni prvi pravili krvave pohode na Rusiju,da su od jednog dijela Rusa a sada Usrajinaca napravili krimokatoličke fanatike i krvoločne antiruse.Sve im je oprošteno,ali mislim da ovog puta oprosta neće biti.

 6. padre says:

  Difens, čisto Poljsko ime!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *