ПОЉАЦИ СЕ УПЛАШИЛИ, АKО ПУТИН KРЕНЕ НА ЊИХ, ОВАЈ РЕГИОН БИЋЕ KЉУЧНИ ПОЛИГОН ЗА НАПАДЕ!

ПОЉАЦИ СЕ УПЛАШИЛИ, АKО ПУТИН KРЕНЕ НА ЊИХ, ОВАЈ РЕГИОН БИЋЕ KЉУЧНИ ПОЛИГОН ЗА НАПАДЕ!

2 октобра 2021

Белорусија би могла да буде кључни регион за почетак офанзиве руских трупа на Пољску и Литванију, сматра колумниста пољског портала „Дифенс“ Марцин Гавенда.Према његовом мишљењу, ова територија је важна не само са геополитичког становишта, већ и као регион где ће се развити офанзивне и одбрамбене операције у троуглу Пољска-Литванија-Белорусија.

Таква конфигурација ће омогућити руској војсци да, уколико буде потребно, дође до Kалињинградске области преко коридора Сувалки, сматра аутор.

Осим тога, у случају рата фундаментални значај добија инфраструктура Белорусије која ће постати својеврсно логистичко чвориште за савезничке формације.

Аутор чланка је посебну пажњу посветио белоруској железници. Она ће омогућити брзо премештање снага и ресурса док ће војни полигони примати велике савезничке трупе и смештати их у војне кампове.

Практична фаза белоруско-руских стратешких војних вежби „Запад 2021“ одржана је од 10. до 16. септембра.

Циљ вежби била је провера степена готовости и способности војних командних и контролних тела снага Белорусије и Русије за заједничка дејства ради осигурања војне безбедности и територијалног интегритета Савезне државе и њихове сарадње током борбених дејстава.

KOMENTARI14 коментара

 1. obican Srbin says:

  Tako,samo punite gace sluge zapada i vatikana.

 2. Mussa Kessedžija says:

  Ako Putin prdi onda će da smrdi.

 3. Косовац says:

  Ето присиљени смо да и Словене Пољаке уврстимо у етничку групу Западњаци. Шта то каже овај „колумниста“ Марцин Говнеда? Као звучник сорошоидних западњака – ето Руси долазе. Ето Западњаци Пољацима инсталирају своју усмерену интелигенцију, а сви видимо да западњачки компас не показује север. Значи Пољаци су постали Сорошоиди, а сви знамо да чак ни Риста не би постао присталица те имагинарне сорошоидне резидуалне наташакандићке дружине. Они гледају у компас, и тумаче да ће их Руси нападнути са нуклеарним ракетама лансираним из возова из Белорусије, по сред Пољских градова и рустичних пољских пољана и села. Сви знамо да ће на Пољске градове падати не-нуклеарне ракете, па шта је ту проблем, можда мало осиромашеног уранијума, пукне бомба, преброји се колатерална штета, па онда „идемо даље“. А што да ракета буде лансирана из неког воза, када може да буде лансирана из Калињиног града? Па мање ће горива да потроши, краћи је пут. Иначе, питамо се, зашто се Пољска овако ирационално понаша. Вероватан одговор би био да се пољски грађани не понашају ирационално уопше, ирационално се понаша пољско корумпирано руководство. А када је руководство корумпирано, онда зна се, оде мас' у пропас'. Тако и у Србији, да руководство није корумпирано, нико не би могао да Скупштини Србије утера неки педерски Закон. Најурили би све НВО Соње Лихт из зграде Владе Србије, најурили би Зорану Михајловић, Гордану Чомић из владе. Опалили би два-три шамара Душану Јањићу и тако ставили до знања свим непријатељима Србије да ће добити и више од тога. Рецимо да persidi опале једну прописну Циганску шамарчину, па да и њу доведу у ред. Има још…..

  • Косовац says:

   Ааааај, Каљин ка Каљин ка маја. Ко то каже Ко то лаже Србија је мала.

   • persida says:

    Nije mala, nije mala, triput ratovala, da bi na kraju sve svoje pobede poklonila ustasama i postala Marinkova bara, u kojoj Kosovac peva ovakve genijalne pesme, vrhunac srpskog folklora.

  • persida says:

   Cigansku samarcinu opali svojoj zeni, prostacino, kad si toliko hrabar. Tvoje pljuvanje po sorosoidima je provaljeno kao paravan za promociju Sorosevih ideja. Ako se neko zalagao za promociju ciganske kulture, onda si to ti (predlagao si da se Dzej sahrani u Aleji velikana), branio si i branis pedofiliju Kacavende, ako gresim, odrekni se tog trenda u pravoslavlju, veliki pravoslavce. Nikada to nisi uradio, niti ces sada. JER SI U DUSI SOROSEVAC. Pravoslavlje ti odgovara jer na podmukli i skriveni nacin promovise Sorosevu agendu. Ne pravi se da ne znas ko je blagosiljao brak Brnabicke sa izabranicom srca njenog. Ko drugi nego glavni vatikanski agent, srpski patrijarh.

   • Rafmanjinov says:

    То си једна гадура, и смеће, олошу хрватски, *ебо те папа и степинац гадуро, деформисана, педофилиа је код римокатолика, и педерлук и сотона,СРПСКОГ ПАТРИЈАРХА ПОРФИРИЈА НЕ УЗИМАЈ У ТА ТВОЈА ПОГАНА УСТА КАЛАШТУРО ЈЕДНА, УСТАШКА. СМЕЋЕ ЈЕДНО

    • persida says:

     Pravoslavci promovisu pederluk, vladike se udvaraju Vatikanu, ti nemas snage da to vidis. Psovke tu ne pomazu, nazvati nekoga ustasom je znak nemanja nikakvih argumenata. Odgovori ko je blagosiljao brak Brnabicke i njene supruge? Odgovori: da li je izmisljotina da Kacavenda voli da spava sa maloletnicima? Da li je izmisljotina da se pravoslavni popovi voze u luksuznim kolima, dok u Srbiji gladuje pola miliona dece? Kada na ta pitanja odgovoris, PRE SVEGA SEBI, nece biti potrebe da psujes. Glup si, primitivan i agresivan.

   • Косовац says:

    @ persida, …..Чујеш, Ђинђић може, а Џеј не може. Стварно се види да си ударена мокром чарапом. Добро ти каже колега Ебо те римски папа и Степинац Злочинац.

    • persida says:

     Ebo tebe Djindjic, ne podmeci skote smrdljivi. Nikada nisam tog Djindjica ni pomenula, a kamoli predlagala da se sahrani u Aleji velikana. Vidis li koliko si prolupao? Zao covek gubi um, kad tad.

 4. milorad5 says:

  izgleda da poljska ima teritorijalne pretenzije premaa rusiji i belorusiji.Ako je to iza poljskih izliva "straha" od ruske "agresije" i ako ultrakatolički neonacistički krugovi u poljskoj ukrajini i baltičkim državama pokušavaju ponovo da organizuju neki tevtonski pohod na "šizmatike" mislim da bi bilo pametno da ih podsetimo da NEMA više TEVTONACA a oni sami takvi kakvi su nisu NI ZA K. ako misle da krenu na ruse.Možda će poljski katolički fanatici na kraju i uspeti da pokrenu NATO na rusiju,ali jedini problem je u tome što đe oni biti JEDIN ČLANICA TE ORGANIZACIJE U TOM MOMENTU NAPADA.Medjutim s obzirom na nivo fanatične mržnje koju ti sredenjeuropski psihopate i konvertiti gaje prem svemu ruskome nije nemoguće da ipak naparave neki manji i kraći rat sa rusima,manji i kratak jer će rusi da ih spale u sekundi, samo ako mrdnu repom i to bez upozorenja i razmišljanja.Novog jezuitskog pohoda na istok i genocida nad rusima više neće biti, to je i putin svojevremeno izjavio i mislim da su rusi JAKO OZBILJNI u vezi svega toga a i zato jhe ruska politika prema zapadu upravo ovakava kakva je,jer to sprečava polizički za sada da tim crnokošuljaški "katolički" centri u istočnoj i centralnoj evropi pokerenu neke zapadne zemlje u svoju korist i za ostvarenje sopstvenih genocidnih namera.Kako god okreneš poljska će verovatno biti ili žrtva jezuitskih namera ili pokazna vežba i primer ČITAVOM ZAPADNOM sklopu država koje imaju neke druge namere u vezi jezuitske borbe protiv pravosljavlja i raspirivanja ponovne verske mržnje medju slovenskim narodima, i da sam na mestu poljaka ,prosečnog poljaka koga ovo u stvari i ne zanima ja bih se selio u kinu, jer nigde drugde neće biti zaštićeni od ruskog nuk.udara.

  • Rocky says:

   Ovo poljsko antirusko preseravanje traje već predugo.Glumataju nekakvu žrtvu ruskog imperijalizma,a zaboravljaju da su oni prvi pravili krvave pohode na Rusiju,da su od jednog dijela Rusa a sada Usrajinaca napravili krimokatoličke fanatike i krvoločne antiruse.Sve im je oprošteno,ali mislim da ovog puta oprosta neće biti.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u