ПОЉАЦИ ТВРДЕ: Интеграција Русије и Белорусије претња Европи

POLJACI TVRDE: Integracija Rusije i Belorusije pretnja Evropi

6 novembra 2019

ŠEF poljske diplomatije Jacek Čaputovič izjavio je da je zbližavanje Rusije i Belorusije pretnja (do)sadašnjoj ravnoteži snaga u Evropi.

On je „trentnu situaciju sa Saveznom državom Rusije i Belorusije“ nazvao „ozbiljnom“.Vlasti u Minsku je posavetovao da se „skoncentriše na druga pitanja“ (a ne na zbližavanje sa Rusijom).

Beloruski premijer Sergej Rumas dan ranije je izjavio da će vlade Rusije i Belorusije do 1. decembra šefovima svojih država predložiti detaljni projekat integracije ekonomija dve zemlje (po privrednim granama).

Polovinom septembra je moskovski dnevni list „Komersant“ objavio da Rusija i Belorusija 2021-ve treba da pređu na zajednički „poreski kodeks“, zajedničku carinsku politiku i jedinstveni regulator energetskog tržišta.

Beloruski lider, Aleksandar Lukašenko je 18. jula sa Vladimirom Putinom razgovarao o „ekonomskom objedinjavanju dve zemlje“.

Bivši pomoćnik ministra odbrane SAD Aleksandar Veršbou poručio je EU da ne treba da se zanosi iluzijom da će Minsk poći na zbližavanje s njom kao što su to učinile Ukrajina i Gruzija.

Još je naglasio: „Zapad mora biti oprezan i ne stvarati iluziju da ima tesne veze sa Belorusijo. To bi imalo kontraefekat i izazvalo bi oštru reakciju Rusije.“

KOMENTARI17 komentara

 1. Velika Metla says:

  Od komunjara izmišljena i nedovršena nazovi nacija "poljoši" je svojim članstvom u fašistički savez pljačkaša imena "nato" pretnja celom svetu. A zbližavanje Belorusije Rusiji je predostrožnost prema vama fašistima u naci-natou. Vi poljoši niste ama baš ništa naučili iz istorije,zato će ta istorija da vam se ponovi. Nemoj posle da bude "jadni mi,nismo bili ništa krivi"!

  • Djoka Brica says:

   Nadam se da ce jednoga dana ta izmisljena nacija nestati i da ce Nemacka i Rusija uzeti svoj deo od te nevredne nacije. Ko voli vec Poljake i Ukrajince?

   • Evans says:

    nadaj se da ces zavrsiti u ludnici

    • Djoka Brica says:

     A ti skote nadaj se da ce te tvoja mater naci mesni narezak za pse!

   • Evans says:

    Ko uopste voli Ruse osim vas nekoliko.... pacenika?

  • Evans says:

   nazad u krasku jamu i vrtachu, vrati se iz rupe iz koje si izmileo

   • Velika Metla says:

    Evans,a šta ćeš TI među paćenicima? Pusti da mi patimo sami,i bez tvojeg baljezganja. Doći kod nekoga u društvo i nazivati ga paćenikom može SAMO džukela u ljudskom obliku.

    • Evans says:

     takvi kao ti su neprijatelji srpskog naroda

 2. Evans says:

  Ne bi me cudilo da nekoj nasoj srborusofilskoj nacionalistickoj budali padne na pamet integracija sa Rusijom, Belorusijom, Kazahstanom, Venecuelom... moguce, sto da ne, zaglupljene i zaslepljene licnoscu cara Putina, srpske nacionalne gromade nece zaliti da Srbiju gurnu u rat, stradanje, sankcije, bedu... onoliko koliko god mogu, jel da, ipak nije Srbija Sirija, ali... da se bar malo zrtvujemo za Cara...

  • Vlada says:

   Idiote budalasti, eto meni pada na pamet to sto ti osudjujes. Bas bih voleo da mozemo da popricamo i vidimo ko ima veci iq itd...

   • Evans says:

    pa ajde da pricamo...

   • Evans says:

    kako se u tvojoj zemljoradnickoj zadruzi meri IQ? Jel bacanjem kamena sas ramena, il povlacenjem vola za repinu, cupanja panja iz korenja... ili neki savremeniji nacin, podizanje zadnjeg dela traktora jednom rukom...> ajde da cujemo.

    • Filip says:

     Mi bacamo kamena s ramena, a vi tovara otpozadi...po tome ste poznati. Sami ste to priznali!

   • Evans says:

    oces da resavamo test MENSE? ko brze i tacnije

    • Djoka Brica says:

     Evans idi bre leci se! Ovaj portal ti nije pro B92, LDP ili DOS. Ajde sada marsh kod tvoje mame Sonje Biserko odakle si dosao.

    • Velika Metla says:

     Evans,ti si srPijanski gradžanski džukac i lajavi krelac,kojeg su šutnuli sa drugog portala,pa si našao ovde da prosipaš tvoju inteligenciju manju od sobne temperature. Klipane,ne meri se inteligencija s time da je debelo crevo zadovoljno. Vi graDžani srPijanski ste najgori ološ bez identiteta,kako nacionalnog,tako i duhovnog.

 3. Rale says:

  Da sam neka sisa zvao bi se "ebans"...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *