Poljoprivreda Srbije će se od poplava oporaviti tek za pet godina

Poljoprivreda Srbije će se od poplava oporaviti tek za pet godina

17 маја 2014

backa-topola-usevi-kukuruz-kisa-1337683243-165324Ministar zadužen za vanredne situacije Velimir Ilić izjavio je danas da su poplave nanele ‘veliki udarac’ državi i da će biti potrebno četiri ili pet godina da se poljoprivreda oporavi.

– Ovo je izuzetno veliki udarac za budžet, što će se videti nakon procene štete. Svakako će trebati četiri do pet godina da se poljoprivreda oporavi od ovoga – rekao je Ilić za Radio-televiziju Srbije.

On je naveo da za takvo stanje nisu krivi loši sistemi za odbranu od poplava, već „nenormalno visoki“ vodostaji koji se ne mogu kontrolisati.

Ilić je rekao da se do kasno sinoć pratila situacija na područjima Moravičkog i Pomoravskog okruga, kao i u zapadnoj Srbiji.

– Nije bilo struje, znate kako je kad ne vidite gde idete, upadate u vodu, a morate da dođete do ljudi kojima treba pomoć. Treba im dostaviti vodu i hranu. Bila je to odbrana i borba za život – izjavio je ministar.

KOMENTARIЈедан коментар

  1. ARTILJERAC says:

    30 GODINA SE PRIČA O PROMENI KLIME, PRILAGODITE KANALE I VODOTOKOVE PROMENI KLIME ORGANIZOVANO I PLANSKI ILI ĆE TO PRIRODA UČINITI NEORGANIZOVANO I NEPLANSKI UMESTO VAS. DOSTA NAM JE VAŠIH OPRAVDANJA I PRIČA KAO DA VREME POČINJE SA VAŠIM POSTAVLJENJEM A ONO ŠTO JE BILO PRE TO NE POSTOJI. ŽIVELA SRBIJA

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u