ПОЉСКА ДИЖЕ РУКЕ ОД УКРАЈИНЕ: Отимају им део територије

ПОЉСКА ДИЖЕ РУКЕ ОД УКРАЈИНЕ: Отимају им део територије

30 новембра 2022

Пољска убрзава припреме за анексију територије у западној Украјини, изјавио је данас директор Руске спољне обавештајне службе (СВР) Сергеј Наришкин у интервјуу руској државној новинској агенцији РИА Новости.Наришкин је рекао да је пољски председник Анџеј Дуда наредио хитну припрему званичног објашњења захтева Пољске за западну Украјину. Према његовим речима, масакр на Волињу 1943. године постао је основ за такав захтев. Истовремено, пишу РИА Новости, Варшава жели да одржи референдуме о овим територијама како би „обезбедила легитимитет планираних аквизиција“.

Према речима Наришкина, Варшава намерава да делује „проактивно и истрајно“ због бојазни да ц́е њени НАТО партнери покушати да преговарају са Москвом током зиме. Руски обавештајац додаје да споразум „можда нец́е узети у обзир интересе Украјинаца и Пољака“.

Наришкин је додао да је Пољска уверена да заслужује великодушну надокнаду за војну помоц́ Kијеву, пружање уточишта избеглицама и недавни ракетни инцидент. У интервјуу је упозорио Варшаву да не покушава да анектира украјинске територије и истакао да је историја „пуна горких примера сукоба између пољских и украјинских националиста“.

KOMENTARI7 коментара

 1. Gagi says:

  Pa, naravno,to im je bio plan od pocetka ludila. Sada je doslo vreme daj sta das, otmi makar i minimalno koliko se jos moze. Nisam bas siguran da ce im Rusi u ovoj fazi ista pokloniti, pre ce zgaziti Varsavu ako nesto pokusa. Lepo je Car Putin izjavio da ce rat trajati najmanje deset godina, jedino nije precizirao gde ce se taj sukob sve odvijati. Naivno je pomisliti da ce Rusi sada stati, tek su se zagrejali i razradili za pravi sukob.

  • spira says:

   Rusiji odgovara da Poljska uzme katolički deo Ukrajne. Ostalo će uzeti Mađari a ostatak jevreji. Jer im treba plodna zemlja. Ukrajna ne može da vrati dug za oružje koje su joj dali i zato će da za uzvrat dati svoje teritorije. Rusiji je cilj da izađe do Dunava kako nebi Ameri mogli napareviti svoje baze u Moldaviji i Ukrajni.

 2. Luka says:

  Poslovica kaže:"Dobar izgovor para vredi ". Hajde da i mi po istoj " osnovi" ( logici ) za neka naša "istorijska Volinja " negde dođemo do dela Jadrana ?! To ne mora biti onaj deo obače i ostrva koji je činjenično većinski srpska NOVJ (jerr nije to valjda bila hrvatska - NDH vojska ili slovenačka " Bela garda"?)pripojila danas Sloveniji i Hrvatskoj a tada drugoj Jugoslaviji.Radi se o značjnin severnim delovima Jadrana za šta su i tako povremeno zaimteresovani Mađari -bar za Rijeku a posebno o ivek Italijani. O tome se ( o tzv. završnim operacijama 1945.god )veoma malp danas i razmišlja i govori .Narodnio heroj Petar Drapšin je zbog za njega neprebolnih partizanskih gubitaka iz borbi pod Rijekom sebi tada oduzeo život, Da srpski narod danas bilo gde uma međunarodno priznat izlaz na more stvar bi u mnogo čemu izgledala drugačije. Ne radi se tu ni samo ni o Crnoj Gori Kralja Nikole u kojoj je primorsko proširenje njene terirorije od skromnog reda velićina sa opštinama Bar i Ulcinj ( kasnije pripojen Musolinijevoj "Velikoj Albaniji" )njegov unuk Kralj Aleksandar sa adninistrat sedištem u rodnom mu Cetinju sve "đedovo " proširio na "Zetsku Banovinu ne do sadašnjeg graničbon rta Prevlaka nego do Pelješca i Mljeta .Takvo očigledno veima veliko teritirijakno proširenje nekadašnjeg Nikolinog Cetinja na priključeni mu ne samo austrozgarski Cavtat i Dubriovnik kao i veliko poluiostrvo Pelješac je na stogidišnjicu Podgoričke skupštime iz 1918.g. je Skupština Crne Gore svojom Rezolucijom iz 2018 , godine cinično proglasila "okupacijom Crne Gore "a ne samo poništenjem pravnog osnova ( za ujedinjenje do tada dveju srpskih država makar nestalih kroz fornu Kraljevine SHS .Pored ostalog i bez toga ne bi bilo nikakve kasnije Jugoslavije pa i one najmanje uključijući i njen već i u imenu lako rastavljivi i naštimovano nametnuti konstrukt "DZ Srbija i CG " nestao u planiranom i više nego verovatno nameštenom referendumu, Akp bi Poljacima bilo dozvoljeno da tako razmišljaju zašto jednom Srbi ne bi mogli da se sete i da to kandiduju da su kroz sve zajedničke države imali međunarodno priznate izlaze na more i tp na na velikom prostoru a sada su samo največi moru na više mesta najbliiži narod u Evropi kome je takav ( državni ) pristup njegovim obalama trajnim Badinterovim granicama potpuno i svuda onemogućen, Naravno da Srbi nemaju brojnost jedne Poljske ali na delu vidimo mnoge dvostruke standarde .Zaista je žalosno i ovo što se dešava i sa ruskim i ukrajinskim narodom ali zašto su Ukrajinci sve ovo što im se dešava ili što će im se možda tek dešavati i dozvolili ? Ako pak i Poljaci pokažu neracionalnost -stvari će se, izgledno je i dodatno pogoršati. Zaboravljaju da im je izlaz na more osim grada Gdanjska i ove granice - stvorila u odlučujućem delu upravo Crvena armija uz nešto njihovih , poljskih snaga svrstanih u 2 antifašistička pokreta od kojkih je jedan bio prosovjetski a drugi prozapadni.

  • milorad5 says:

   šta bi bilo kada bi bilo,ta činija je već prosuta i mi nememo izlaz na more,ali to nije tako loše kao što izgleda jer kako fon lajsna kaže moe će da dodje kod nas:)Srbija trea da se DOBRO UKOPA ,bunekri zalihe,municija,oružje ,gorivo.Svet je pred rasulom i samo zaista žilavi,dobor naoružani i organizovani će to preživeti,jbš more nikome to neće trebati ,ali šargarepa iz milanovca i pđenica iz vojvodine će bit jako primamljiv plen za ve gladne hore evrope.

 3. Istina says:

  Ovi ludaci u eUstasiji ima da se izglodju medjusobno.

 4. padre says:

  Diže ruke od Ukrajine i polako stavlja čizmu na njen deo!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u