ПОЉСКА ХОЋЕ КАЛИЊИНГРАД: Украјинци немају више снаге, њихов пораз ће бити тежак ударац за НАТО!

POLJSKA HOĆE KALINJINGRAD: Ukrajinci nemaju više snage, njihov poraz će biti težak udarac za NATO!

29 novembra 2022

U ukrajinskim redovima bori se nekih 1.400 do 1.500 Poljaka, dobrovoljaca. Poljaci i ne kriju da žele Kalinjingrad, bivši pruski Kenigsberg, rodno mesto Emanuela Kanta, i taj grad oni žele da pripoje svojoj državi. Njihovi penzionisani generali su otvoreno pozivali da se krene u osvajanje i da je Rusija upravo na kolenima, rekao je vojni komentator Andrej Mlakar prilikom gostovanja u emisiji Reč Jutjub kanala Rezervni položaj.

– Poljaci su rusofobni i imaju želju da budu čuvari katolicizma, i da čuvaju Evropu od „povampirenih“ Rusa – kazao je on.Mlakar je istakao da Poljaci takođe žele i zapadni deo Ukrajine, a da će tu svoju želju i ostvariti.

– Ukrajinska nacija je nastala od zapadne Ukrajine, ali to je bio nekada deo austrougarske Galicije i to je ostala priča da Poljaci smatraju taj deo Ukrajine svojim – podsetio je Mlakar.

On je naveo da je nakon povlačenja ruske vojske iz Hersona, odakle se sada povlače i Ukrajinci, „sedamdeset posto Hersonske oblasti i dalje u ruskim rukama“.

– Te zone koje su Rusi prepustili, prepuštali su bez borbi. Ukrajinci su tu umarširali jer tamo Rusa nije bilo. Bojazan da bi Ukrajinci razneli branu u Novoj Kahovki bila je velika, poplava bi odsekla velike ruske snage. To bi bio veći udarac za Ruse, da je zarobljeno 60.000 Rusa, nego to što su napsutili Herson – ocenio je Mlakar.

Po pitanju zime, rekao je da su i Rusi i Ukrajinci naviknuti na jake zime, ali da će tu zimu osetiti strani plaćenici.
Mlakar je naglasio da ruske snage još uvek ne koriste pune kapacitete, te da je gro snaga na doskorašnjim granicama Ukrajine, iz pravca Rusije i Belorusije.

Kako je naveo, ključna će biti operacija za Donbas, gde su Ukrajinci ukopani u betonske bunkere. On je kazao i da Rusi sprovode taktiku iscrpljivanja, te da su Ukrajinci već iscrpljeni i „nemaju više snage za ofanzivu“.

Mlakar je ocenio i da bi gubitak ovog rata za NATO predstavljao težak udarac, a prema njegovom mipšljenju rat će potrajati sve dok Rusi i Amerikanci ne sednu za sto.

(Pravda)

KOMENTARI7 komentara

 1. spira says:

  Ukrajinskim redovima bori se nekih 1.400 do 1.500 Poljaka? Kod Hersona i Harkova se borilo po tri batsajonsa Poljaka. Od tih 6 batataljona je ostalo jedva dva bataljona?Koliko je još samo bataljona uništeno u Ukrajni. Koliko je meni poznto bataljon je od 300 do 1000 vojnika. Pre će biti da su brojke najmanje 20 veće

  • Aco says:

   Poljaci samo krenite kad su rusi na koljenima ...imaju samo još 24mio rezervista...kakoce su spremne ...😁

 2. Nadbiskup Sodom von Gomor says:

  Jedan od razloga što Rusi ratuju u 1. brzini pa malo ubace i u rikverc u Ukrajini je što navlače Poljsku u rat; ja sam davno rekao-ako želimo vratiti teritorije moramo da ratujemo, i nama i Rusima rat treba. Rusi su se izborili da biraju vreme da uđu u rat kad su spremni,to je ovo sada. Naše je da se uskladimo sa njima, a kupili smo i kupujemo oružje od njih za skorašnji rat na Balkanu i kad Rusi budu dovoljno odradili strateških poteza i preuzeli teritorije blizu ili i na Balkanu, mi treba da satremo okolne fašističke tvorevine koje su kauboji i fašistička EU stvorili od '90-ih, očistiti ih od fašističkog stanovništva i prisajediniti se sa Rusijom u veliko, nepobedivo carstvo.

  • Istina says:

   Minimum Dusanovo Carstvo, uslovi za to se stvaraju.

 3. milos says:

  mogu samo da izgube gdanjsk, tj da vrate dancig!

 4. Gagi says:

  Sta vise nije jasno, Rimska legija ponovo osvaja tudje teritorije. Na celu sa Vtikanom prave haos u istocnom pravoslavlju. Cilj im nije da se na planeti zivi dogovorno, moraju da otimaju i ubijaju, to im je mentalna i duhovna strategija i sustina. Primer, nas Jasenovac gde su pekli decu u furunama, njihov je. To je njihovo poimanje zivota i dominacije nad svim Bozjim stvorenjima, oni su Bog na ovoj planeti i vasioni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *