ПОЉСКА ХОЋЕ КАЛИЊИНГРАД: Украјинци немају више снаге, њихов пораз ће бити тежак ударац за НАТО!

ПОЉСКА ХОЋЕ КАЛИЊИНГРАД: Украјинци немају више снаге, њихов пораз ће бити тежак ударац за НАТО!

29 новембра 2022

У украјинским редовима бори се неких 1.400 до 1.500 Пољака, добровољаца. Пољаци и не крију да желе Калињинград, бивши пруски Кенигсберг, родно место Емануела Канта, и тај град они желе да припоје својој држави. Њихови пензионисани генерали су отворено позивали да се крене у освајање и да је Русија управо на коленима, рекао је војни коментатор Андреј Млакар приликом гостовања у емисији Реч Јутјуб канала Резервни положај.

– Пољаци су русофобни и имају жељу да буду чувари католицизма, и да чувају Европу од „повампирених“ Руса – казао је он.Млакар је истакао да Пољаци такође желе и западни део Украјине, а да ће ту своју жељу и остварити.

– Украјинска нација је настала од западне Украјине, али то је био некада део аустроугарске Галиције и то је остала прича да Пољаци сматрају тај део Украјине својим – подсетио је Млакар.

Он је навео да је након повлачења руске војске из Херсона, одакле се сада повлаче и Украјинци, „седамдесет посто Херсонске области и даље у руским рукама“.

– Те зоне које су Руси препустили, препуштали су без борби. Украјинци су ту умарширали јер тамо Руса није било. Бојазан да би Украјинци разнели брану у Новој Каховки била је велика, поплава би одсекла велике руске снаге. То би био већи ударац за Русе, да је заробљено 60.000 Руса, него то што су напсутили Херсон – оценио је Млакар.

По питању зиме, рекао је да су и Руси и Украјинци навикнути на јаке зиме, али да ће ту зиму осетити страни плаћеници.
Млакар је нагласио да руске снаге још увек не користе пуне капацитете, те да је гро снага на доскорашњим границама Украјине, из правца Русије и Белорусије.

Како је навео, кључна ће бити операција за Донбас, где су Украјинци укопани у бетонске бункере. Он је казао и да Руси спроводе тактику исцрпљивања, те да су Украјинци већ исцрпљени и „немају више снаге за офанзиву“.

Млакар је оценио и да би губитак овог рата за НАТО представљао тежак ударац, а према његовом мипшљењу рат ће потрајати све док Руси и Американци не седну за сто.

(Правда)

KOMENTARI7 коментара

 1. spira says:

  Ukrajinskim redovima bori se nekih 1.400 do 1.500 Poljaka? Kod Hersona i Harkova se borilo po tri batsajonsa Poljaka. Od tih 6 batataljona je ostalo jedva dva bataljona?Koliko je još samo bataljona uništeno u Ukrajni. Koliko je meni poznto bataljon je od 300 do 1000 vojnika. Pre će biti da su brojke najmanje 20 veće

  • Aco says:

   Poljaci samo krenite kad su rusi na koljenima ...imaju samo još 24mio rezervista...kakoce su spremne ...😁

 2. Nadbiskup Sodom von Gomor says:

  Jedan od razloga što Rusi ratuju u 1. brzini pa malo ubace i u rikverc u Ukrajini je što navlače Poljsku u rat; ja sam davno rekao-ako želimo vratiti teritorije moramo da ratujemo, i nama i Rusima rat treba. Rusi su se izborili da biraju vreme da uđu u rat kad su spremni,to je ovo sada. Naše je da se uskladimo sa njima, a kupili smo i kupujemo oružje od njih za skorašnji rat na Balkanu i kad Rusi budu dovoljno odradili strateških poteza i preuzeli teritorije blizu ili i na Balkanu, mi treba da satremo okolne fašističke tvorevine koje su kauboji i fašistička EU stvorili od '90-ih, očistiti ih od fašističkog stanovništva i prisajediniti se sa Rusijom u veliko, nepobedivo carstvo.

  • Istina says:

   Minimum Dusanovo Carstvo, uslovi za to se stvaraju.

 3. milos says:

  mogu samo da izgube gdanjsk, tj da vrate dancig!

 4. Gagi says:

  Sta vise nije jasno, Rimska legija ponovo osvaja tudje teritorije. Na celu sa Vtikanom prave haos u istocnom pravoslavlju. Cilj im nije da se na planeti zivi dogovorno, moraju da otimaju i ubijaju, to im je mentalna i duhovna strategija i sustina. Primer, nas Jasenovac gde su pekli decu u furunama, njihov je. To je njihovo poimanje zivota i dominacije nad svim Bozjim stvorenjima, oni su Bog na ovoj planeti i vasioni.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u