ПОЉСKА ИЗЛАЗИ ИЗ ЕВРОПСKЕ УНИЈЕ? Након масовних протеста огласио се премијер – ЕВО ШТА ЈЕ ОТKРИО

POLJSKA IZLAZI IZ EVROPSKE UNIJE? Nakon masovnih protesta oglasio se premijer – EVO ŠTA JE OTKRIO

13 oktobra 2021

Poljski premijer Mateuš Moravjecki demantovao je da njegova Vlada želi da izvede Poljsku iz Evropske unije ili uradi „Polegzit“, rekavši da je to potpuno neistinit i štetan mit.Mateuš Moravjecki je to izjavio reagujući na masovne proteste održane u nedelju širom zemlje protiv Vladine politike, za koju kritičari kažu da bi Poljsku mogla koštati članstva u EU, preneo je AP.

Vlasti u Varšavi procenile su da je na protestima učestvovalo do 100.000 ljudi.

Protesti su izazvani presudom najvišeg poljskog suda da poljski Ustav ima primat nad zakonima EU.

Međutim, slučaj je, kako navodi AP, pokrenuo Moravjecki koji je izrazio sumnju u dominaciju zakona EU.

Moravjecki je, međutim, danas na Tviteru napisao da je „Polegzit“ lažna vest.

Naglasio je da sve poljske obaveze koje proističu iz zakona EU, ostaju na snazi.

– Unija je isuviše ozbiljna zajednica da bi se dovela u carstvo bajki. To je mesto uzajamne koristi, ali i stvarnih izazova za sve nacije Unije – istakao je.

Poljska desničarska Vlada se više puta sukobljavala sa EU u vezi sa njenom politikom, uglavnom u sektoru pravde i insistira da 27-članom bloku treba prilagođavanje.

KOMENTARI5 komentara

 1. Kosovac says:

  Poljska nije prvi primer da narod neće a Vlada hoće. Tako je na celoj Evropi i na celom svetu. I u Srbiji. Sem Rusije, naravno to je izuzetak koji potvrđuje pravilo. Naravno, dušmani Rusije će ovo poricati, ako, to je njihovo sorošoidno pravo.

  • Mate says:

   Rusija je prčija Chabbad Lubavitza i Vatikana, koji Rus je u Rusiji oligarh ili na visokim političkim, crkvenim, financijskim ili sudskim pozicijama, sve sami židovi sve vode.

  • Velika Metla says:

   Kosovac, u nijednoj državi u Evropi vlast i narod nisu istog mišljenja. Svaka Vlada je korumpirana i duboko ostrvljena od naroda. Sve te Vlade ne predstavljaju stvarne interese naroda, nego njihove lične interese. To je ta DEMONokratija o kojoj nam žvalave, a budale i uhlebisti podržavaju.

 2. Rista says:

  Čuj ovo - "na celoj Evropi"...Peva peto, peva peto NA starom klozetu! A tih sto iljade poljaka nisu narod, nego neki andrmoljci. Nije važno jel su u pravu ili ne, važno je znati da sto iljade serošoidnih demonstranata NA poljskoj NISU narod. A politiku na poljsku vladu vode američki agenti u poljskoj. Na žalost poljaka, na polegzitu rade zajedno i Nemačka i Amerika, a i ne shvatajući, to radi i poljska vlada. Naravno da ima Poljaka koji shvataju da je izvlačenje Poljske iz EU ustvari pravljenje mrtvog mostobrana prema Rusiji i suprotstavljaju se kako tako. Treba prvo čuti i one koji nešto razumedu pa tek onda sorošoiditi. Daklem, tamo neko nešto i ništa nije razumeo.

 3. Vjatič says:

  Poljaci su od nastanka bili o r u d j e u veštim rukama katoličke Evrope. To orudje ima jedinu namenu da stvara "smutna vremena" Ruskom svetu. Nekad su u tome uspevali danas se "dresiraju" za nove zadatke, a niko im ne saopštava da je to uloga "kamikaze".J e d n o k r a t n a uloga, koja će trajati kraće od pozorišne predstave.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *