ПОЉСKА ИЗЛАЗИ ИЗ ЕВРОПСKЕ УНИЈЕ? Након масовних протеста огласио се премијер – ЕВО ШТА ЈЕ ОТKРИО

ПОЉСKА ИЗЛАЗИ ИЗ ЕВРОПСKЕ УНИЈЕ? Након масовних протеста огласио се премијер – ЕВО ШТА ЈЕ ОТKРИО

13 октобра 2021

Пољски премијер Матеуш Моравјецки демантовао је да његова Влада жели да изведе Пољску из Европске уније или уради „Полегзит“, рекавши да је то потпуно неистинит и штетан мит.Матеуш Моравјецки је то изјавио реагујући на масовне протесте одржане у недељу широм земље против Владине политике, за коју критичари кажу да би Пољску могла коштати чланства у ЕУ, пренео је АП.

Власти у Варшави процениле су да је на протестима учествовало до 100.000 људи.

Протести су изазвани пресудом највишег пољског суда да пољски Устав има примат над законима ЕУ.

Међутим, случај је, како наводи АП, покренуо Моравјецки који је изразио сумњу у доминацију закона ЕУ.

Моравјецки је, међутим, данас на Твитеру написао да је „Полегзит“ лажна вест.

Нагласио је да све пољске обавезе које проистичу из закона ЕУ, остају на снази.

– Унија је исувише озбиљна заједница да би се довела у царство бајки. То је место узајамне користи, али и стварних изазова за све нације Уније – истакао је.

Пољска десничарска Влада се више пута сукобљавала са ЕУ у вези са њеном политиком, углавном у сектору правде и инсистира да 27-чланом блоку треба прилагођавање.

KOMENTARI5 коментара

 1. Косовац says:

  Пољска није први пример да народ неће а Влада хоће. Тако је на целој Европи и на целом свету. И у Србији. Сем Русије, наравно то је изузетак који потврђује правило. Наравно, душмани Русије ће ово порицати, ако, то је њихово сорошоидно право.

  • Mate says:

   Rusija je prčija Chabbad Lubavitza i Vatikana, koji Rus je u Rusiji oligarh ili na visokim političkim, crkvenim, financijskim ili sudskim pozicijama, sve sami židovi sve vode.

  • Velika Metla says:

   Косовац, у ниједној држави у Европи власт и народ нису истог мишљења. Свака Влада је корумпирана и дубоко острвљена од народа. Све те Владе не представљају стварне интересе народа, него њихове личне интересе. То је та ДЕМОНократија о којој нам жвалаве, а будале и ухлебисти подржавају.

 2. Риста says:

  Чуј ово - "на целој Европи"...Пева пето, пева пето НА старом клозету! А тих сто иљаде пољака нису народ, него неки андрмољци. Није важно јел су у праву или не, важно је знати да сто иљаде серошоидних демонстраната НА пољској НИСУ народ. А политику на пољску владу воде амерички агенти у пољској. На жалост пољака, на полегзиту раде заједно и Немачка и Америка, а и не схватајући, то ради и пољска влада. Наравно да има Пољака који схватају да је извлачење Пољске из ЕУ уствари прављење мртвог мостобрана према Русији и супротстављају се како тако. Треба прво чути и оне који нешто разумеду па тек онда сорошоидити. Даклем, тамо неко нешто и ништа није разумео.

 3. Vjatič says:

  Poljaci su od nastanka bili o r u d j e u veštim rukama katoličke Evrope. To orudje ima jedinu namenu da stvara "smutna vremena" Ruskom svetu. Nekad su u tome uspevali danas se "dresiraju" za nove zadatke, a niko im ne saopštava da je to uloga "kamikaze".J e d n o k r a t n a uloga, koja će trajati kraće od pozorišne predstave.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u