ПОЉСКА ОТИМА ДЕО БЕЛОРУСИЈЕ!?

POLJSKA OTIMA DEO BELORUSIJE!?

27 avgusta 2020

Poljska je danas saopštila da je beloruskom ambasadoru uputila protestnu notu zbog „neosnovanih optužbi“, nakon što su beloruski mediji javili da je predsednik Aleksandar Lukašenko optužio Varšavu da planira da zauzme deo zemlje ako se kriza pogorša.

– U vezi s ponovljenim neosnovanim optužbama čelnika Belorusije na račun Poljske, beloruski ambasador pozvan je danas (u Ministarstvo spoljnih poslova) u 15.00 – napisao je na Tviteru zamenik ministra spoljnih poslova Marcin Przidač.

Lukašenko je optužio Poljsku da planira da zauzme oblast Grodna koja graniči sa Poljskom i Litvanijom ako se Belorusija raspadne.

KOMENTARI6 komentara

 1. Vojna i ojdeSve says:

  Jel da ?.....

 2. Gardista says:

  Gleda scenario Srba pa prica.

 3. Slobodanka says:

  "Lukašenko je optužio Poljsku da planira da zauzme oblast Grodna koja graniči sa Poljskom i Litvanijom ako se Belorusija raspadne." - Ovo je razlog zašto su demonstranti prvih dana protesta u Belorusiji i zašto je vojska Belorusije počela sveobuhvatne taktičke vojne vežbe u pravcu Grodnog. Da nisu razbili demonstracije, nego da su ih pustili da rade šta hoće oni bi nastojali da naprave što veći haos i u Minsku i u Grodnom. Time bi stvorili uslove Poljskoj i NATO-u da predju granicu i udju u Grodno i Grodnjensku oblast što bi opravdali sa ZAŠTITOM MIRA DA SE PROBLEM NE PRELIJE U pOLJSKU I lITVANIJU. TO BI BILA PERFIDNO IZVRŠENA OKUPACIJA. EU i predstavnici Poljske, Litvanije, NATO-a imaju oštre tonove prema Belorusiji zato što je razbijena njihova prethodnica u Belorusiji, a ne zato što su iskreno zabrinuti za uhapšene.

  • Slobodanka says:

   ... zašto su HAPŠENI demonstranti...

 4. Slobodanka says:

  Juče 28 avgusta čuli smo ovo: Premijer Poljske Mateuš Moravecki smatra da Rusija treba da odustane od svojih obaveza prema Belorusiji u okviru Organizacije Dogovora o kolektivnoj bezbednosti i Savezne države. „Vlada Poljske poziva Rusiju da odmah odustane od planova vojne intervencije u Belorusiji pod izmišljenim izgovorom ’ponovnog uspostavljanja kontrole‘ — neprijateljskog čina kojim se krši međunarodno pravo i prava beloruskog naroda koji treba samostalno da rešava svoju sudbinu“, reagovao je Moravecki na Tviteru. - ŠTA JE OVIM ZAHTEVOM MORAVJECKI HTEO DA OBEZBEDI ZA POLJSKU I NATO? . AKO BI RUSKE VOJNE SNAGE VEĆ SADA RASPOREDILE SE PO BELORUSIJI TIME BI BILA SPREČENA OKUPACIJA GRODNOG I BELORUSIJE OD STRANE POLJSKE I NATO-a. JER MNOGO JE NEZGODNO DA KRENU NA BELORUSIJU, PA DA SE NATO TAMO ODMAH SUOČI SA RUSKIM VOJNIM PRISUSTVOM I DA UDJE U DIREKTAN SUKOB SA RUSIJOM. NEGO ZA USPEH OKUPACIJE GRODNOG NAJBOLJE JE DA CELA BELORUSIJA BUDE ČISTA OD RUSKIH VOJNIH SNAGA. VEROVATNO SE JOŠ UVEK NADAJU DA ĆE USPETI, ZATO SU OVIH DANA NATO, EU I SVI OSTALI ZAHTEVALI OSLOBADJANJE SVIH ZATVORENIH JER TO JE NJIHOV PRVI BORBENI RED U BELORUSIJI.

 5. Karital says:

  Dobro bi bilo da Poljska uzme taj svoj dio kao što su Rusi uzeli od Ukrajine, Krim i Dombas.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *