Пољска поново поручила ЕУ: Не примамо мигранте из муслиманских земаља

Poljska ponovo poručila EU: Ne primamo migrante iz muslimanskih zemalja

2 januara 2018

POLJSKA je primila veliki broj izbeglica iz Ukrajine i ne namerava da menja poziciju prema migrantima iz muslimanskih zemalja.

Izgovorivši ovo, poljski premijer Mateuš Moravjecki dodatno je objasnio:

„Mi smo nepokolebljivo pri stavu koji je nša partija – Pravo i pravednost – formulisala još pre dve godine: Poljska nećeprimati migrante sa Bliskog Istoka i severa Afrike!“

Moravjecki je – da bi bio još jasniji – pridodao:

„Naša zemlja se na istočnim granicama Evropske unije veoma angažuje da dođe do snižavanja napetosti. Primili smo možda i nekoliko stotina hiljada izbeglica iz Ukrajine“.

Varšava, inače, ima nameru da podigne graničnu ogradu prema Ukrajini i Belorusija. Formalni zadatak. sprečiti ulazak divljih svinja u Poljsku.

Evropska komisija podnela je tužbu protiv Poljske, Mađarske i Češke zbog upornog odbijanja da pristanu na „migrantske kvote“.

KOMENTARI2 komentara

  1. Velika Metla says:

    Gospodo poljaci,hoćete,hoćete,i te kako hoćete da ih primite! Ako nećete vi ima ko hoće! Hoću reći,da ako ova vlast koja je sada na vlasti neće,postaviće vam okupator čemerikanac vlast koja to hoće! Ako ste član nekog saveza,unije,onda morate po njihovim pravilima! Zato ja i kažem da nijedna država ne treba da bude u savezu ni s jednom,ili više država,državom,nego da živi slobodno,pa ako je sposobna da preživi u redu je,ako nije sposobna takva država ne treba ni da postoji! Zar ne shvata ovaj jadni ljudski rod da su savezi,unije,lige,donele samo zlo na kraju krajeva?

  2. goran says:

    Tacno 100%, cim si u savezu sa nekim, taj ce te prodati kad mu bude odgovaralo.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *