Пољска: Поп разбеснео парохијане куповином ПОРШЕА од 110 000 долара!

Poljska: Pop razbesneo parohijane kupovinom PORŠEA od 110 000 dolara!

14 novembra 2017

Katolički sveštenik Veslav Macjaška, razljutio je svoje parohijane kupovinom novog Poršea koji je platio 110 000 dolara.

Razljućeni parohijani Kasine Velike na jugu Poljske su zahtevali da se sveštenik protera i žalili se nadležnom biskupu. Nakon svih peripetija sveštenik je obećao da će prodati automobil a novac dati siromašnima. Pored kupovine automobila, parohijani su zamerili svešteniku što nije revnostan u službi i što su mu svetovne stvari važnije od duhovnih. U obimnoj objavi na Fejsbuku su naveli čitav niz propusta sveštenika Veslava, ali mu najviše zameraju što je zapustio pastirski rad i što je sve manje vernika na bogosluženjima.

Sveštenik Veslav se izvinio svim parohijanima, i izjavio da mu je veoma žao ako je koga uvredio svojim postupkom.

KOMENTARI3 komentara

  1. Velika Metla says:

    Vatikanoidi rasturaju samo tako! A ni ovi "naši"nisu ništa bolji po tom,i mnogim drugim stvarima,pitanju! Toliko su ogrezli u iću i piću da više nema šanse da mogu stati u normalna auta,nego to MORA da budu džipovi!

  2. Batinas says:

    Ima se moze se.

  3. doktor says:

    U vreme kada je patrijarh Pavle još bio u snazi i vozio se GSP-om (kasnije, pod teretom godina, naravno u službenom autu, sa šoferom), vladike su dolazile (kao i sada) sa Mercedesima, BMW-ima, itd, a u toj 'ergeli', Škoda Oktavija je bila najlošije vozilo. Ko ne veruje, neka samo ode i pogleda parking ispred Patrijaršije. Što se Vatikana tiče, papa Franja jeste skroman, ali baš zato i smeta vatikanskom establišmentu koji je navikao na nevidjen luksuz.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *