Пољска предложила Европској комисији да границе ЕУ затвори за мигранте-муслимане

Poljska predložila Evropskoj komisiji da granice EU zatvori za migrante-muslimane

5 juna 2017

Poljska predlaže Brislu da ne pušta muslimane da se naseljavaju u Evropskoj uniji.

Njen ministar unutrašnjih poslova Mariuš Blaščak ocenio je da su teroristički akti po Evropi rezutat povlađivanja multikulturalizmu i da je zato krajnje vreme da se prekine sa politkom otvorenih vrata za migrante-muslimane sa severa Afrike i Bliskog Istoka.

Blaščak je čak naglasio: „Opasnost od terorističkih nasrtaja muslimanskih terorista na Zapadnu evropu – to je fakat, to nisu pojedinačni incidenti”.

Za „politiku multikulturalizma”, rekao je da donosi „loše plodove”:

„Ta politika nas odvaja od korena Evrope i njene civilizacije, što znači – od hrišćanstva. Podilažnje multikulturalizmu i političkoj korektnosti – to donosi samo loše plodove”.

Blaščak je ponovio da njegova zemlja neće učestvovati u realizaciji programa EU za preseljavanje izbeglica:

„Nedopustivo je što nam Evropska komisija, iako je naša prethodna vlada bila na to pristala, nameće prihvatanje izbeglica. To nas može suočiti sa ovakvim ozbiljnim i tragičnim događajima kakve gledamo po Zapadnoj Evropi. EU mora izmeniti svoju migracionu politiku i zatvoriti granice Unije pred najezdom migranata-muslimana sa severa Afrike i Bliskog Istoka”.

Poljski ministar bio je kategoričan:

„Migraciona politika EU mora biti promenjena. Težište mora biti nazaštiti evropskih vrednosti koje potiču iz hrišćanske civilizacije. Potrebne su odlučne mere. Jedna od njih mora biti zatvaranje vrata migrantima-muslimanima”

KOMENTARIJedan komentar

  1. Mlađi Staroletnik says:

    Ne volim Poljake, ali ovo što je naveo ovaj Poljak 100% podržavam.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *