ПОЉСКА ПРИЗНАЛА: „Постојао је тренутак када смо хтели заузети део Украјине“

POLJSKA PRIZNALA: „Postojao je trenutak kada smo hteli zauzeti deo Ukrajine“

24 januara 2023

Varšava je razmatrala opciju podele Ukrajine u početnoj fazi ruske vojne operacije, izjavio je bivši ministar spoljnih poslova Poljske Radoslav Sikorski.

„Mislim da je postojao trenutak kolebanja u prvih deset dana rata kada nismo znali kako će se stvari razvijati i da li će, možda, Ukrajina propasti“, rekao je on za poljsku radio-stanicu na pitanje da li je misli da je vlada stranke „Pravo i pravda“ u nekom momentu mislila o podeli.Sikorski je dodao da je situacija mogla da se razvije u različitim pravcima da nije bilo ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog i pomoći zapadnih država.

Ovu izjavu poljskog diplomate prokomentarisao je premijer Poljske Mateuš Moravjecki koji je rekao da se ona ni po čemu ne razlikuje od ruske propagande i da bi bivši ministar trebalo da odmeri reči.

Takođe je dodao da očekuje da će Sikorski povući te užasne tvrdnje.

Podsetimo, novembra prošle godine direktor ruske Spoljno-obaveštajne službe Sergej Nariškin je izjavio da agencija poseduje informacije o tome da se Poljska sprema za aneksiku teritorija na zapadu Ukrajine – Lavovskoj, Ivano-Frankovskoj oblasti i većeg dela Ternopoljske oblasti.

KOMENTARIJedan komentar

  1. Jedan tamo... says:

    Korov od naroda.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *