ПОЉСКА СЕ ОПАСНО НАОРУЖАВА: Купује ракете дугог домета од САД

POLJSKA SE OPASNO NAORUŽAVA: Kupuje rakete dugog dometa od SAD

28 maja 2024

POTPREDSEDNIK poljske vlade i ministar odbrane Vladislav Kosinjak-Kamiš potpisaće sutra ugovor sa vladom SAD o kupovini krstarećih raketa dugog dometa JASSM-ER, sopštilo je Ministarstvo odbrane Poljske.

Kupovina raketa AGM-158 JASSM-ER proizilazi iz potrebe da se poveća količina naoružanja ovog tipa u Oružanim snagama Poljske, navedeno je na sajtu Ministarstva odbrane.Rat u Ukrajini je pokazao koliko je važno da se pogađaju ciljevi koji se nalaze čak i veoma daleko od linije fronta, a domet raketa koje će biti nabavljene je približno 1.000 kilometara, navodi se u saopštenju.

Vrednost ugovora sa vladom SAD je oko 735 miliona dolara.

Isporuke će se vršiti od 2026. do 2030. godine, navedeno je u saopštenju.

KOMENTARI3 komentara

 1. zoja says:

  sta ce im rakete? ako se sudare sa rusima, pa tu rusi nece imati milosti. udarice ih svim cime raspolazu..

 2. NikolaVeliki says:

  Poljaci su isti mentalni sklop i imaju isti mentalni (katolički) poremećaj kao i hrvati. Poljaci su Vatikanski besni psi, kojima pena udara na usta kada se pomenu Rusi i pravoslavlje. U 18 veku su zajedno sa Litvancima (Poljsko- Litvanska katolička unija) držali ogroman deo zapadnih delova Rusije u ropstvu i odatle pljačkali bogatstva i resurse. U to vreme su u Poljskoj podignute velelepne palate i crkve, na Ruskoj krvi i od pljačke Rusije. I stalno napadali na istočne delove, želeći da Ruse potpuno stave u ropstvo. Isto kao i Engleski, Francuski, Belgijski, Holandski i Nemački kolonizatori u Africi, Aziji, Australiji. ALI, Rusi su se oslobodili i isterali ih iz Rusije i to poljski katolici ne mogu da prebole i oproste i bes i mržnja odtaju do dana današnjeg.

  • zoja says:

   proci ce ih bes u nuklearnom pepelu, ako napadnu ruse

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *