ПОЉСКА СЕ ПОЖАЛИЛА: Русија покушава да…

POLJSKA SE POŽALILA: Rusija pokušava da…

15 novembra 2020

RUSIJA pokušava da napadne Poljsku u informacionom prostoru kako bi uništila njenu reputaciju, saopštio je portparol ministra-koordinatora poljskih specijalnih službi Stanislav Žarin, prenosi Sajber difens 24.

Po rečima Žarina, Moskva, navodno, želi da predstavi Poljsku kao državu koja stalno pravi probleme u Evropi.– Najveća pretnja za Poljsku je delatnost Rusije koja je zasnovana na lažima, manipulaciji imidžom Poljske, NATO-a, Zapada – smatra diplomata.

On je dodao da misli na „obaveštajnu delatnost, provokacije, diplomatske ispade i hakerske napade“ iz Rusije.

Prema rečima Žarina, Poljska je jedna od najvažnijih država istočne Evrope i ovim Rusija pokušava da ojača svoje energetsko i političko prisustvo u ovom regionu.

Osim toga, dodao je portparol, „koordinisani informacioni napadi“ na Varšavu vode i Kina i Nemačka.

Krajem oktobra portparol predsednika Rusije Dmitrij Peskov saopštio je da su rusko-poljski odnosi u „veoma žalosnom stanju“. Poboljšanje nije moguće zbog nespremnosti Varšave na takav korak, dodao je on.

KOMENTARI2 komentara

  1. padre says:

    O kojoj on to reputaciji?

  2. Duca says:

    VRH! Poljaci poznati kao najgori Evropski narod (posle Engleza, ali oni su i tako polu-evropski narod), brane svoj ugled... Kada su oni imali bilo kakav ugled, gde god ih sretneš, ponašaju se gore od svih. A i naš bivši "prijedsednik" je imao njihovo poreklo (bar 50%, za drugih 50% je teško reći kome pripadaju).

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *