ПОЉСКА СЕ ПОЖАЛИЛА: Русија покушава да…

ПОЉСКА СЕ ПОЖАЛИЛА: Русија покушава да…

15 новембра 2020

РУСИЈА покушава да нападне Пољску у информационом простору како би уништила њену репутацију, саопштио је портпарол министра-координатора пољских специјалних служби Станислав Жарин, преноси Сајбер дифенс 24.

По речима Жарина, Москва, наводно, жели да представи Пољску као државу која стално прави проблеме у Европи.– Највећа претња за Пољску је делатност Русије која је заснована на лажима, манипулацији имиџом Пољске, НАТО-а, Запада – сматра дипломата.

Он је додао да мисли на „обавештајну делатност, провокације, дипломатске испаде и хакерске нападе“ из Русије.

Према речима Жарина, Пољска је једна од најважнијих држава источне Европе и овим Русија покушава да ојача своје енергетско и политичко присуство у овом региону.

Осим тога, додао је портпарол, „координисани информациони напади“ на Варшаву воде и Кина и Немачка.

Крајем октобра портпарол председника Русије Дмитриј Песков саопштио је да су руско-пољски односи у „веома жалосном стању“. Побољшање није могуће због неспремности Варшаве на такав корак, додао је он.

KOMENTARI2 коментара

  1. Duca says:

    VRH! Poljaci poznati kao najgori Evropski narod (posle Engleza, ali oni su i tako polu-evropski narod), brane svoj ugled... Kada su oni imali bilo kakav ugled, gde god ih sretneš, ponašaju se gore od svih. A i naš bivši "prijedsednik" je imao njihovo poreklo (bar 50%, za drugih 50% je teško reći kome pripadaju).

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u