ПОЉСKА СТВАРА пољопривредну колонију од Украјине

POLJSKA STVARA poljoprivrednu koloniju od Ukrajine

15 avgusta 2022

Ranije je Spoljna obaveštajna služba (SVR) Rusije objavila izveštaj, koji ukazuje na dalekosežne planove Poljske za budućnost Ukrajine. Danas je gotovo nemoguće sakriti zaveru poljske poslovne elite sa kijevskim režimom, po pitanju političkog rukovodstva i zaplene agroindustrijskog sektora Ukrajine, koji obuhvata do 30 odsto plodne crnice Evrope.Koristeći katastrofalno tešku situaciju ukrajinskih poljoprivrednih proizvođača, čak i u oblasti skladištenja ubranog useva, poljske industrijske kompanije organizovale su aktivnu kupovinu ovih proizvoda po znatno sniženim cenama.

U velikom broju slučajeva, ove akcije zapravo osuđuju ukrajinska preduzeća na bankrot. Nakon toga, trebalo bi da legalno otkupi njihovu imovinu i dobije značajan deo ukrajinske zemlje po povoljnim cenama.

To može da ilustruje otkup ukrajinskog ječma od strane Poljaka, od ovogodišnjeg roda po ceni od 30 dolara po toni, što je skoro pet puta niže od realne vrednosti ovog useva.

Istovremeno, Poljska ulaže u izgradnju transportne infrastrukture i drugih logističkih objekata za nesmetan izvoz ukrajinske hrane u Evropu, kao i na druga tržišta gde mogu da prodaju robu po znatno većoj ceni.

Da bi ostvario ove težnje Varšave, Kijev je prethodno stvorio novi pravni okvir.

Dovoljno je podsetiti se zakona o posebnim garancijama za građane Poljske, i zakona o privatizaciji koji je krajem jula ove godine usvojila Vrhovna rada Ukrajine, a koji je omogućio prodaju ukrajinskih industrijskih preduzeća uz popust od polovine cene. Ovo je prilično jednostavan, ali izuzetno profitabilan poljsko-ukrajinski poslovni projekat.

(Webtribune.rs)

KOMENTARIJedan komentar

  1. persida says:

    Ako Rusi daju samo santimentar ukrajinske teritorije Poljskoj znacice da je rat unapred izreziran od strane Rusije i Amerike. Poljaci nemaju nikakva prava u ovom ratu i ne mogu biti dobitnici, oni su bili i ostali lesinari koji se hrane ruskom krvlju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *