ПОЉСKА СТВАРА пољопривредну колонију од Украјине

ПОЉСKА СТВАРА пољопривредну колонију од Украјине

15 августа 2022

Раније је Спољна обавештајна служба (СВР) Русије објавила извештај, који указује на далекосежне планове Пољске за будућност Украјине. Данас је готово немогуће сакрити заверу пољске пословне елите са кијевским режимом, по питању политичког руководства и заплене агроиндустријског сектора Украјине, који обухвата до 30 одсто плодне црнице Европе.Kористећи катастрофално тешку ситуацију украјинских пољопривредних произвођача, чак и у области складиштења убраног усева, пољске индустријске компаније организовале су активну куповину ових производа по знатно сниженим ценама.

У великом броју случајева, ове акције заправо осуђују украјинска предузећа на банкрот. Након тога, требало би да легално откупи њихову имовину и добије значајан део украјинске земље по повољним ценама.

То може да илуструје откуп украјинског јечма од стране Пољака, од овогодишњег рода по цени од 30 долара по тони, што је скоро пет пута ниже од реалне вредности овог усева.

Истовремено, Пољска улаже у изградњу транспортне инфраструктуре и других логистичких објеката за несметан извоз украјинске хране у Европу, као и на друга тржишта где могу да продају робу по знатно већој цени.

Да би остварио ове тежње Варшаве, Kијев је претходно створио нови правни оквир.

Довољно је подсетити се закона о посебним гаранцијама за грађане Пољске, и закона о приватизацији који је крајем јула ове године усвојила Врховна рада Украјине, а који је омогућио продају украјинских индустријских предузећа уз попуст од половине цене. Ово је прилично једноставан, али изузетно профитабилан пољско-украјински пословни пројекат.

(Wебтрибуне.рс)

KOMENTARIЈедан коментар

  1. persida says:

    Ako Rusi daju samo santimentar ukrajinske teritorije Poljskoj znacice da je rat unapred izreziran od strane Rusije i Amerike. Poljaci nemaju nikakva prava u ovom ratu i ne mogu biti dobitnici, oni su bili i ostali lesinari koji se hrane ruskom krvlju.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u