ПОЉСКА ТВ објавила карту Украјине сведене на области око Кијева, са половином под контролом Русије

POLJSKA TV objavila kartu Ukrajine svedene na oblasti oko Kijeva, sa polovinom pod kontrolom Rusije

25 marta 2022

UKRAJINSKI poslanik Ilja Kiva, koji već godinama `ratuje` sa tamošnjim neonacistima, objavio je na društvenim mrežama mapu podele Ukrajine koju je pokazala poljska televizija.

Na toj mapi su Harkov, Donjeck i Odesa dati Rusiji, Lavov je u granicama Poljske, a nekoliko jugozapadnih regiona Ukrajine je podeljeno između Mađarske i Rumunije.Polonista Stanislav Stremidlovski procenjuje da se Poljska priprema za podelu Ukrajine na sfere uticaja.

Poznati ukrajinolog Rostislav Išćenko smatra da se može dogoditi da Varšava – nakon što na zapadu Ukrajine teritorije na kojima žive Mađari i Rumuni proglase svoje autonomije (republike) u Lavov, Ivano-Frankovsk i još neke gradove pošalje svoje brigade ili pukove. Pokušavši da se prethodno dogovori sa Budimpeštom i Bukureštom da urade isto.

Rusija bi, u tom slučaju, bila pred izborom: ili da to vojnom silom spreči ili da se dogovara o razgraničenju.

Išćenko ukazuje da su Poljaci povodom zapada Ukrajine na klizavom terenu jer tamo većinu od 10-12 miliona stanovnika čine banderovci koji su u Drugom svetaskom ratu istrebljivali Poljake. A ako im se dodaju Ukrajinci izbeglice i migranti u Poljskoj – Varšava bi unutar svojih novih granica imala do 15 miliona Ukrajinaca.

A sam Poljska ima 35 miliona stanovnika.

Išćenko je, inače, uveren da će denacifikacija Ukrajine značiti i njenu deukrajinizaciju i da biti prekinut proces formiranja veštačke ukrajinske nacije od Rusa.

Po njegovoj proceni, procesi će početi da sve vraćaju u svoje prirodno korito, da će svi koji su ukrajinstvo doživljavali kao nametanje i ugrožavanje svog identiteta početi da se vraćaju svojoj ruskosti.

Išćenko naglašava: „Ukrajinizacija je u najvećoj mogućoj meri bila nasilna. Zato će – čim to bude zaustavljeno, a sa okončanjem vojne operacije će biti zaustavljeno – automatski početi deukrajinizacija. Nacifikacija Ukrajine je i ostvarivana preko ukrajinizacije. U Ukrajni će, dakle, biti nastavljen proces formiranja ruske nacije jer većina u Ukrajini i danas govori ruski i pripada ruskoj kulturi“.

On naglašava da Ukrajina treba da bude deo Rusije ili da neki njeni delovi, koji bi činili umanjenu Ukrajinu, budu pod punim protektoratom Rusije.

(Fakti)

KOMENTARI2 komentara

  1. Za Srbiju says:

    Kao ruski delovi. Povratak kući.

  2. politikant says:

    i to im je puno, ja bih jos odsekao.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *