ПОЉСКА ЗАПРЕТИЛА РУСИЈИ: „За то ћете платити!“

POLJSKA ZAPRETILA RUSIJI: „Za to ćete platiti!“

25 januara 2020

Ne samo Nemačka već bi i Rusija trebalo da plati ratnu odštetu Poljskoj za gubitke u Drugom svetskom ratu, izjavio je lider poljske vladajuće stranke Pravo i Pravda Jaroslav Kačinjski.

– Ne samo Nemačka već bi i Rusija trebalo da plati ratnu odštetu Poljskoj za gubitke u Drugom svetskom ratu, izjavio je lider poljske vladajuće stranke Pravo i Pravda Jaroslav Kačinjski.On je, međutim, u intervjuu za današnji nemački Bild dodao da ne veruje da će sadašnje generaciji doživeti da vidi da „Rusija priznaje svoju odgovornost“, prenosi poljska agencija PAP.

„Jedna stvar je sigurna: našem zahtevu neće isteći rok“, rekao je Kačinjski.

On je ocenio i da ruski predsednik Vladimir Putin koristi istoriju za svoje lične ciljeve.

„On pokušava da skrene pažnju ljudi na nas Poljake, da bi zamaglio uključenost njegove zemlje u izbijanje Drugog svetskog rata i posledice toga. Ubeđen sam da svet zna istinu, da je ŠSR izvršio invaziju na Poljsku 17. septembra 1939. godine i da su sovjetski vojnici ubili hiljade Poljaka u Katinu i drugim mestima 1940. godine ili ih deportovali u Sibir ili Kazahstan“, rekao je Kačinjski.

On je rekao i da je zadovoljan što su nemački predsednik Frank Valter Štajnmajer i kancelarka Angela Merkel priznali krivicu i odgovornost za taj rat i ubistvo miliona nevinih žrtava.

„Činjenice govore za sebe. Tokom Drugog svetskog rata, ubijeno je šest miliona državljana Poljske, od čega tri miliona poljskih Jevreja“, rekao je Kačinjski.

KOMENTARI10 komentara

 1. Pera says:

  Dobar vic, poljaci brinu o jevrejima ! He,he,he

 2. Pera says:

  Najludje vatikansko roblje !

  • E.Lirsch says:

   Pokatoliceni AKREPI Ustase tamo USTASE vamo. Veliki demon Vatikanski...

   • Kašubijanac says:

    "Smutna vremena" u istoriji Rusije su period od više stotina godina dok su ih Poljaci držali u okupaciji- duže nego Turci Srbiju. Ali oni imaju amneziju na svoja zlodela. Ali zato Rusi pamte sve Poljanim a. . Ti AntiRusi, stvoreni katoličenjem Srba i Rusa,streljali su 1921.godine 300.000 Ruskih zarobljenika. Danas eu rajh o tome ni reči, a ali ih fasciniraju Račak, i sl operacije, a "pod lažnom zastavom".

 3. padre says:

  Kepec staona stol da ga svi vide, pa zbog toga umislio, da je nekome bitan, palaje li, laje kao čivava!

 4. deda mraz says:

  Ej ovi kazu SSSR izvrsio invaziju na ove necu ni ime da im pomenem sa judom staljinom i to bi sada Rusi trebali platiti.Trazite od ovih iz bivseg SSSR-a sto su sada clanovi EU neka vam oni plate pa ako vam oni plate mozda onda i Rusija da vidi sta ce sa vama posto vam je 80 milijardi duga Rusija oprostila iz doba SSSR-a i to u danasnje vreme je 100 x vece .

 5. petrovgrad says:

  Da je živ Hitler, al bi mu služio verno.

 6. politikant says:

  600000 Rusa je poginulo u oslobađanju Poljske od fašizma gosn Kačinjski.

 7. sergej says:

  Istinu o Katinskoj šumi malo ko hoće da prizna naj više žrtava je među Poljskim oficirima jer kao aristokratija je zahtevala da imaju status ibeglica u SSSR pa im je ponuđeno da idu u oslobađanje Poljske zajedno sa ruskom vojskom i oni su to odbili.

 8. milorad2 says:

  ok onda će poljaci da plate oslobadjanje od nacista ako neć ništa od odštete.Više je crvenoarmejaca poginulo oslobadjajući poljsku od SVIH gupitaka poljskih oružanih i partizanskih snaga ukupno u 2 sv. ratu.Stotine hiljada crvenoarmejaca su platile glavom spasavanje poljaka od nemačke surove okupacije a da su malo pričekali danas ne bi imao ko da im traži reparacije.Ruska armija je ušča u poraženu državu i bar na dve god smasila živote miliona poljaka i jevreja, jer rusi su možda bili ideološki manijaci ali nisu pravili gasne komore i krematoriijume inače bi poljski i jevrejski saldo mrtvih bio daleko veći.Bezobrazluk je da ono koji sebe zovu naslednicima poljske pre drugog sv.rata traže bilo št jer poljska vlada je izazvala taj rat pre vremena i time oštetila čitavu evropu.DA nije bilo LUDOSTI poljske marionetske (engleski trolovi) vlade hitler ne bi započeo rat 1939 a još manje bi ga onak spektakularno na početku vodio.Poljaci su podjedanko kao i nemci izazvali taj rat je za rat treba dvoje i dve budale su se našle a dobro su znali da šćećin(danzing) NIKADA pre versajskog mira nije pripadao poljskoj i da predstavlja RATNI PLEN NIČIM zaslužen u I sv. ratu jer nisu ni postojali niti učestvovali u tom ratu.Izazivajući hitlera da kerene pre vremena oni su ustvari izazvali nevidjeno krvoproliće, jer da je hitler započeo 2 sv.. rat kao što je mislio i planirao 1942 sasvim druga priča bi ga sačekala.Teba sviamn nama u evropi da plate reparacije bre zbog GLUPOSTI I NADUTOSTI njihove nemoralne i nekontrolisane marionetske vlade 1939.ali ovo znaju samo istoričari ostal bagra nema pojma više kao i zašto je počeo 2 sv tat toliko su isprani mozgovi današnjoj omladini da će ponovo verovatno da progutaju istu supicu u nekoj budućnosti od poljaka , ili nemaca ili engleza ili bilo koga ko im nadrobi dobru priču.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *