ПОЉСКИ МЕДИЈИ ПРЕДВИЂАЈУ: Ево како ће изгледати рат Русије и Америке

POLJSKI MEDIJI PREDVIĐAJU: Evo kako će izgledati rat Rusije i Amerike

19 novembra 2019

Poljski list „Misl Polska“ opisao je dva scenarija mogućeg oružanog sukoba između Sjedinjenih Američkih Država (SAD) i Rusije.

Prvi podrazumeva da američka vojska izvede jak napad koristeći sva raspoloživa sredstva, uključujući i nuklearno oružje. Autor teksta smatra da ovaj koncept donosi priličan rizik, budući da Kremlj može da zadrži mogućnost da „izvede jednako destruktivan kontranapad“.Drugi scenario uključuje nekoliko koraka. Glavni zadatak je staviti Rusiju u ekonomsku izolaciju. Ovaj koncept je osmišljen tako da „dovede do smene političkog rukovodstva“ zemlje. Upravo se ovaj koncept i primenjuje poslednjih godina, smatra autor.

Novinar Antonij Konjuševski smatra da je verovatnoća izbijanja ratnih dejstava sasvim realna, jer bi Vašingtonu hitno mogao da bude potreban „relativno veliki rat“.

Pri tome se Rusija posmatra kao najverovatniji protivnik, a Sjedinjene Američke Države trebalo bi da „pokušaju da pokore zemlju zajedno sa njenim geopolitičkim prostorom“.

List naglašava da je Rusija u izuzetno teškim okolnostima „uspela da napravi nekoliko majstorskih šahovskih poteza“ – da postigne uspeh u Siriji, uspostavi odnose sa Turskom i Izraelom, dok je Vašington „pretrpeo ponižavajući poraz na Bliskom istoku“.

KOMENTARI6 komentara

 1. milorad2 says:

  „pokušaju da pokore zemlju zajedno sa njenim geopolitičkim prostorom“---Hm a gde su tu ljudska prava i demokratija.Nekako mi je nespojivo da "demokratska" država u kojoj vlada "zakon" POKORAVA nekoga i vodi osvajačke ratove.Lajavko iz poljske je sasvim lepo formulisao "politiku i diplomatiju" USA.Država koja POKORAVA NEMA ni politiku ni diplomatiju.Takve države se zovu vojne hunte ili diktature.Šta je USA po svom društvenom uredjenju onda.Demokratija ili diktatura?

 2. Velika Metla says:

  Opet "poljoši" podržavaju fašiste. Ništa iz istorije nisu naučili. Od ekonomske blokade Rusije smo videli rezultate,a rezultati su "svi su Rusi pomrli od gladi"! E budala mili Bože. A što se napada tiče od strane fašista iz amerike,zaboravili ste da motka uvek ima dva kraja. Ovi fašisti iz amerike umislili da umesto motke drže u rukama valjak za krečenje.

 3. M says:

  Pa,Poljaci su jednu stvar zaključili izvrsno:-"Ako USA-Izrael-Zapad uspije iznutra oslabiti,čak destabilizirati Rusiju,onda i vojni totalni udar izvana,ima realnih izgleda na uspjeh!A da rade na tome...rade!

 4. M says:

  ...a j isto vrijeme USA-Zapad jača Kinu,da postane prebahata!Da jednim udarcem ubiju dvije muhe,koje im najviše smetaju!Ako to uspiju,zbilja su pametni!Imati će kruha bez motike!Vrh vrhova!

 5. doktrina soka says:

  Postoji jedan jedini scenario za napad na Rusiju,istorija se ponavlja,da Poljaci budu topovsko meso SADe,zato im pumpaju dolare i prave prividno bogatstvo,da zavole svog delata.Poljaci ko i Hrvati"Jadransko Balticka uspravnica"KGK Presednica Hrvatske.KAKO JADNO PUSE PONOVO,ma divota jedna,NDH i nacisticka Poljska u kojim su drzavama u 2ww najvise pobili svojih gradana.NDH Srba a Poljska Jevreja.Poljaci se pravdaju da su to radili Nemci a Poljaci jedva docekali da opljackaju Jevreje.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *