ПОЉСKО НАОРУЖАЊЕ У УKРАЈИНИ „ПРЕТВОРЕНО“ У ГВОЖЂЕ! Руси високопрецизним ракетама разнели складишта пуна страног оружја испорученог кијевском режиму!

POLJSKO NAORUŽANJE U UKRAJINI „PRETVORENO“ U GVOŽĐE! Rusi visokopreciznim raketama razneli skladišta puna stranog oružja isporučenog kijevskom režimu!

4 avgusta 2022

U napadima visokopreciznog oružja ruskih Vazdušno-kosmičkih snaga na privremenu dislokaciju jedinica 81. vazdušne brigade Oružanih snaga Ukrajine u Nikolajevki i Donjeckoj Narodnoj Republici poginulo je više od 50 neonacista i zaplenjeno šest vozila, saopštio je portparol Ministarstva odbrane Rusije general-potpukovnik Igor Konašenkov.Visokopreciznim raketama dugog dometa sa vazdušnim lansiranjem u Lavovskoj oblasti uništena je baza za skladištenje oružja i municije strane proizvodnje koja je kijevskom režimu isporučena iz Poljske, dodao je Konašenkov.

Prema njegovim rečima, u Harkovskoj oblasti su zbog velikih gubitaka od artiljerijske vatre komandanti jedinica 132. izviđačkog bataljona odbili da poštuju naređenja komande, prešli reku Severski Donec sa svojim osobljem i otišli ​​na drugu lokaciju.

Konašenkov je dodao da operativno-taktička i vojna avijacija, raketne snage i artiljerija nastavljaju sa napadima na vojne objekte na teritoriji Ukrajine. Prethodnog dana pogođena su tri komandna mesta, uključujući štab bataljona 72. mehanizovane brigade u DNR i 65. mehanizovane brigade u Zaporoškoj oblasti, kao i ljudstvo i vojna tehnika Oružanih snaga Ukrajine u 133 okruga.

Uništena su četiri skladišta raketnog i artiljerijskog naoružanja i municije u Nikolajevskoj oblasti i Donjeckoj Narodnoj Republici, kao i skladište goriva za vojnu tehniku u Nikolajevskoj oblasti, dodao je Konašenkov.

Tokom kontrabaterijske borbe uništena su dva voda višecevnih raketnih sistema „Grad“, tri artiljerijska voda „Msta B“, tri voda artiljerijskog oruđa „Gvozdika“ i dva voda haubica D-30 na vatrenim položajima u Donjeckoj Narodnoj Republici.

Ruski PVO sistemi su tokom proteklog dana oborili pet ukrajinskih bespilotnih letelica u Donjeckoj Narodnoj Republici i Harkovskoj oblasti.

Osim toga, presretnute su dve balističke rakete „Točka U“ u Hersonskoj oblasti.

Od početka specijalne vojne operacije ukupno je uništeno: 261 avion, 145 helikoptera, 1.669 bespilotnih letelica, 361 protivvazdušni raketni sistem, 4.231 tenk i drugih oklopnih vozila, 782 višecevna bacača raketa, 3.242 artiljerijska oruđa i minobacača, kao i 4.676 jedinica specijalnih vojnih vozila.

KOMENTARI4 komentara

 1. milorad5 says:

  poljake će rusi da sravne sa zemljom u sledećoj fazi ovoga rata.Spržiće ih strateškim naoružanjem sigurno.Nema šanse da im dozvole još jedan napad na rusiju uz englesku pomoć.Jednostavno će ih izbrisati kao državu i naciju,pazite šta vam kažem ovo je već PETNAESTI RAT )moža i 16.nisma siguran znam samo da ih je bilo mnogo) izmedju rusije i poljske i 13x dosad su poljaci bili napadači ili oni koji su otpočeli rat,to rusi ovoga puta neće ni oprostiti ni prevideti,poljskoj preti holokaust ovoga puta uspešan i potpuni ako se ne urazume,rusi su im DALI na POKLON istočnu prusiju i dobar deo istočne nemačke što NIKADA poljska nije bilo i njima nije dosta i ponovo pokušavaju teritorijalna širenja,pobiće ih rusi ko mačiće.

  • Velika Metla, says:

   Potopiti pirgavo ostrvo zla i 95% problema na svetu nestaje. Posle ostrva zla sledeći " kandidat " je FaKITAn sotonina ekspozitura na planeti Zemlji.

 2. persida says:

  Poljaci ce skapati ko macici: Mjau, mjau, sta uradi Merkel Frau.

 3. Portopranco says:

  Zelenskom je i dalje otvorena ponuda da bježi u Izrael. Tamo je kao pravi Židov transportirao ćaću i mater, zašto ne zbriše i on? Šta će mu Kijev? Nije Rus, nije Bjelorus, nije Ukrajinac, nije Sloven. Neka bježi u Izrael, a bratske slovenske narode ostavi da se dogovore i sporazume kako Bog zapovjeda. Jasno?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *