Половина Американаца сматра Обамину власт „непосредном претњом“

Polovina Amerikanaca smatra Obaminu vlast „neposrednom pretnjom“

22 septembra 2015

war-looms-for-obamaNezadovoljnih je 49 odsto, a među njima – 15 odsto smatra da Vašington ugrožava njihove slobode i prava. Još 10 odsto smatra da se federalna vlast previše meša u privatni život Amerikanaca…

Bezmalo polovina Amerikanaca – tačnije 49 odsto, kako je pokazalo najnovije istraživanjeGallup – vladu SAD smatra „neposrednom pretnjom“ sebi i svojim pravima i interesima.

Vladu u Vašingtonu je 2003. godine  „neposrednom pretnjom pravima i slobodama običnih građana“ smatralo manje od trećine anketiranih. Otada je procenat onih koji faderalnu vladu smatraju opasnom po sebe neprekidno rastao svake godine. Izuzetak je bila samo 2013-ta.

Gallup ukazuje da među onima koji ovako doživljavaju administraciju Baraka Obame postoje struje. Još konkretnije: 19 odsto smatra da je problem što se federalni državni aparat previše razgranao i da donosi previše zakona, a 15 odsto smatra da Vašington ugrožava slobode i prava Amerikanaca.

Pokušajima Bele kuće da kontroliše promet oružja nezadovoljno je 12 odsto. Još 10 odsto nezadovoljnih smatra da se federalna vlast previše meša u privatni život Amerikanaca.

Ostali ukazuju da je Vašington kriv za preteranu surovost američke policije, za prevelike poreze, probleme sa zdravstvom, kršenjem prava na slobodu veroispovesti, špijuniranje građana…

Među Amerikancima koji danas smatraju Obaminu administraciju pretnjom sebi i svojoj zemlji – 65 odsto glasa za Republikansku partiju, a 32 odsto za Demokratsku partiju.

(fakti.org)

KOMENTARIJedan komentar

  1. miroslav says:

    Polovina Amera ni ne zna ko je predsednik:)))

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *