POLOVINA EVROPLJANA SMATRA: Jevreji previše pričaju o Holokaustu

POLOVINA EVROPLJANA SMATRA: Jevreji previše pričaju o Holokaustu

18 oktobra 2014

crowded-britain_796405cPoznata nezavisna jevrejska organizacija u SAD Anti-Defamation League objavila je svoje najnovije istraživanje raširenosti antisemitizma i „jezika mržnje“ protiv njenog naroda.

Rezultati do kojih je došla izazvali su nezadovoljstvo, čak i političke proteste u nekim zemljama, naročito u Nemačkoj.

Evo šta je istraživala Anti-Defamation League i do čega je došla.

Sa tvrdnjom „Jevreji su lojalniji Izraelu nego državi u kojoj žive“ – bilo je saglasno 45 odsto anketiranih u Francuskoj, 47 odsto u Austriji, 52 odsto u Nemačkoj, 58 odsto u Norveškoj, 61 odsto u Poljskoj i 72 odsto u Španiji.

Sa ocenom „Jevreji imaju preveliku vlast u svetu biznisa“ – složilo se 54 odsto anketiranih u Poljskoj, 60 odsto u Španiji i 73 odsto u Mađarskoj“.

Da „Jevreji previše pričaju o Holokaustu“ – misli 43 odsto anketiranih u Nemačkoj, 45 odsto u Austriji, 48 odsto u Italiji, 53 odsto u Poljskoj i 63 odsto u Mađarskoj.

Ovakvo stanje anketa je pokazala pre godinu i po, a istraživanje obavljeno ove godine otkrilo je da 74 odsto anketiranih u Litvaniji veruje da su Jevreji lojalniji Izraelu nego državama u kojima žive. Još se ispostavilo da 65 odsto Litvanaca smatra da Jevreji previše govore o Holokaustu.

Kao što se vidi, ovo su rezultati istraživanja u zemljama koje su retorički privržene „evropskim vrednostima“. U zemljama od kojih mnoge pokušavaju da druge uče i tim vrednostima i životu.

Sa izuzetkom Mađarske, Austrije, Italije i Španije, sve ostale su i u prvim redovima novog hladnog rata protiv Rusije.

(Fakti.org)

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *