Polovina Rusa ne vidi svrhu pomaganja Ukrajini

Polovina Rusa ne vidi svrhu pomaganja Ukrajini

11 januara 2014

Russia-Urkaine-obozrevatel.com-975222047Oko polovine Rusa smatra da ruska finansijska pomoć Ukrajini neće biti ni od kakve koristi za Rusiju, pokazali su rezultati ankete koju je sprovela Fondacija javnog mnjenja.

To misli 49 odsto ispitanika, dok 22 veruje da će Rusija imati neke koristi od finansijske pomoći Ukrajini, javlja RIA Novosti, a prenosi ukrajinska novinska agencija Ukrinform.

Među onima koji smatraju da postoji korist od takve pomoći, sedam odsto misli da je ona sadržana u činjenici da će odnosi dve zemlje biti poboljšani, tri odsto veruje da će pozitivan rezultat biti jačanje ekonomske saradnje, dva odsto da će doći do jačanja trgovinskih odnosa između Ukrajine i Rusije, a još dva odsto da će Ukrajina odustati od ulaska u EU i NATO.

Istovremeno, oko 40 odsto anketiranih insistira na činjenici da ne treba davati pomoć Ukrajini zbog niskog životnog standarda ljudi u Rusiji i problema te zemlje.

Međutim 54 odsto Rusa kažu da su naklonjeni Ukrajini, 35 odsto je ravnodušno, sedam odsto ne voli tu zemlju, a četiri odsto su neodlučni.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *