Polubrat Baraka Obame na sastanku kod Nikolića

Polubrat Baraka Obame na sastanku kod Nikolića

16 avgusta 2013

Malik-Obama_2453146bPolubrat predsednika SAD i predsednik fondacije „Barak H. Obama“, Abongo Malik Obama, posetiće sutra Beograd i razgovarati sa predsednikom Nikolićem.

Fondacija je nazvana po zajedničkom ocu Baraka i Abongoa Obame, Baraku Huseinu, koji je bio jedan od najzaslužnijih za privredni razvoj Kenije.

Abongo Malik Obama je kenijski državljanin rođen u Najrobiju, gde je odrastao, i dete je iz prvog braka Baraka Starijeg. Rođen 1958, tri godine je stariji od svog polubrata, predsednika Amerike.

Malik Obama ovih dana boravi na Balkanu, a u četvrtak u Skoplju je primio nagradu udruženja Balkanski klub mira.Prema izveštajima skopskih medija, njegovu posetu Makedoniji obeležio je manji incident – ukraden mu je kofer.

Kako piše list Dnevnik, Malik Obama je dva i po sata zakasnio na zakazano razgledanje Skoplja, a dokoni novinari koji su ga čekali ispred spomen kuće Majke Tereze čuli su da je razlog kašnjenja bilo to što mu je izgubljen kofer, pa je ostao bez odeće koju je poneo za višednevnu posetu. Domaćini su to potvrdili, međutim, nisu hteli da komentarišu. „To može da se desi svakome“, kratko je rekao Stavre Džikov, koordinator Balkanskog kluba mira.

Malik Obama je bio pričljiviji, pri čemu je istakao da je „presrećan što može da poseti Makedoniju … koja je zemlja bogate istorije, a ima i lepe žene“. Malik Obama se sastao sa vlastima Gostivara, posetio crkvu i džamiju, večerao ćevapčiće i teletinu na žaru, pa nastavio svoju balkansku turneju.

Zanimljivosti

Malik Obama je nezvanični portparol „afričkog“ dela porodice svog polubrata Baraka, 44. američkog predsednika, s kojim se upoznao 1985. u Keniji, gde i danas živi. Vlasnik je prodavnice elektronske opreme, a povremeno radi kao konsultant u Vašingtonu.

Pokušao je da uđe u politiku kao predsednički kandidat, ali je osvojio samo procenat glasova kenijskih glasača. Izborni slogan mu je bio: „Obama tamo – Obama ovamo“.

Musliman po veroispovesti, trenutno ima 12 žena.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *