Помоћ српским студентима у Русији!

Pomoć srpskim studentima u Rusiji!

30 septembra 2015

unnamed (1) 6787i788kDvadesetosmogodišnji student iz Srbije, Todor Požarev, već tri godine bavi se naučnim radom u Moskvi gde je najvišom ocenom okončao master studije. Učestvujući na mnogobrojnim konferencijama njegovo interesovanje je kulminiralo usmeravanjem na razvoj samoreferentnih kognitivnih sistema i faktor kreativnosti veštačke inteligencije.

Posle završenog mastera, uzimajuđi u obzir njegov rad i uspeh,  uz svesrdnu podršku i pomoć pokreta Srpska liga upisao je doktorske studije na prestižnom Lomonosov Univerzitetu u Moskvi, na budžetu Ruske Federacije.

Njegov rad i uspeh privukao je pažnju lidera Srpske Lige Aleksandra Đurđeva koji je njegovom daljem usavršavanju pružio podršku i pomoć, jer po njegovim rečima svaki uspeh naših mladih ljudi doprinosti pozitivnoj slici Srbije. Đurđev takođe dodaje da je takve ljude neophodno podržati nezavisno od političke svakodnevnice.

KOMENTARIJedan komentar

  1. teletabis says:

    Znate li zašto malo ima srba na studijama u Rusiji. Tamo ne važe sve stečene medalje i diplome u toku školovanja. Tamo svi polažu prijemni ispit. O ozbiljnoj konkurenciji i da ne govorim. U toku raspusta studenti završnih godina studija mogu da odu na praksu u firme i institute i vide da li ima mogućnosti da se zaposle u njima. Obično ima za sve mesto. Čak je ove godine dopunjen sistem školovanja u državnim univerzitetima tako da student ako izgubi dve godine za redom ne može dalje da ostane na fakultetu, zapravo on nije za školu. Pa ko voli neka izvoli.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *