Помозимо демократској Црној Гори

Pomozimo demokratskoj Crnoj Gori

20 oktobra 2016

03--Antic-Cedomir 243

Piše: Čedomir Antić

U nedelju je na biralištima konačno oboren režim Mila Đukanovića. Time su stvoreni uslovi da nestane poslednja politička tekovina totalitarnog komunističkog režima koji je u jugoslovenskim zemljama uspostavljen davne 1945. godine. Uprkos progonima, ograničenjima prava i sloboda, partijskoj državi koja nema evropskih uporednika i može naći para samo još ponegde u Africi, nasuprot privođenjima, montiranim procesima, navodnim zaverama, šovinizmu diktatora i njegove oligarhije, ograničavanju sloboda informacija, obaranju društvenih mreža neviđenom na našem kontinentu… Narod je rekao svoje i opozicija je, ujedinjena u uverenju da su promene neophodne i da režim mora da ode, osvojila 50 odsto narodnih glasova. Da su Brisel i Vašington podržali borce za demokratiju makar delom onih snaga i iskrenosti kako su to činili drugde u Istočnoj Evropi, Đukanovićev režim bi bio potpuno i konačno poražen. Dovoljno je reći da u biračkom spisku postoji 20.000 glasača-fantoma. Ministar unutrašnjih poslova, inače pripadnik opozicije koji je poverovao da Đukanovićev režim poštuje demokratski ustav, odbio je da takav spisak potpiše ali je on primenjen na ovim izborima. Zamislite da u Srbiji na izborima učestvuje 250.000 (pet odsto) birača koji ne postoje!? Dan uoči izbora 2.500 građana Crne Gore privedeno je u policiju. Tamo su ih pitali gde su bili kada su prošle godine Đukanovićevi batinaši tukli narod u centru Podgorice. Na dan izbora uhapšena je grupa navodnih terorista iz Srbije za koje kažu da su želeli da napadnu vladu i skupštinu i otmu Đukanovića !? Pritom je Đukanovićev direktor policije pokazao proročke sposobnosti jer je takav ishod predvideo tri dana ranije.

Izražavam duboku zabrinutost i strepnju da su životi i prava demokrata i posebno naših sunarodnika Srba u Crnoj Gori ugroženi. Neosetljivost SAD i EU prema očiglednim zloupotrebama i tiraniji u Crnoj Gori daje mogućnost i inspiraciju za svako nedelo.

Smatram da Vlada Republike Srbije, u skladu s svojim obavezama koje nameće državni ustav, a u duhu principa i ideala koji je podstiču da pristupi Evropskoj uniji, na svaki način treba da podrži narodnu većinu u Crnoj Gori. Da demontira centre moći i prekine veze s neodgovornim i zlim pojedincima koji su joj bliski a služe režimu tiranina što ratuje ne samo protiv srpskog naroda i njegove crkve već i protiv većine građana Crne Gore.

Pre tri godine na falsifikovanim izborima za predsednika Crne Gore nametnut je poraženi Filip Vujanović, Srbija je tada ostala nema. Danas više ne sme biti tako. U ime mira, demokratije, dobrosusedskih odnosa, nezavisnosti i suvereniteta naše istorijske saveznice Crne Gore, država Srbija treba da trenutno prekine sve odnose s režimom Mila Đukanovića. Pošto je u opštem interesu da se i Crna Gora pridruži demokratskoj porodici slobodnih evropskih naroda, Vlada Srbije treba da u ime mira i humanosti ponudi Đukanoviću i njegovim saučesnicima politički azil i jemstva bezbednosti u našoj zemlji.

(Politika)

KOMENTARIJedan komentar

  1. Lune says:

    Hm,hmm...samo nemojte, vi "drazinovci" da spasavate Crnu Goru,zbog "vac" svi beze od od vac "vostale serbije"..hm,hmm pa, i ovaj Dikic je, slab adut, sto ne nadjoste nekog novog,"petra Mrkonjica" pa da ih posrbi, svrsta u "gunjase" pa vozi misko..?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *