ПОМПЕО НАЈСТРАШНИЈЕ ОПТУЖИО РУСИЈУ

POMPEO NAJSTRAŠNIJE OPTUŽIO RUSIJU

5 aprila 2019

MAJK Pompeo je posle vašingtonskog zasedanja saveta šefova diplomatija zemalja članica NATO pripisao Rusiji „imperijalističke snove“.

Američki državni sekretar je ovu svoju optužbu povezao sa time što Moskva „podržava nezakonite vlade Venecuele i Sirije“.

Amerikanci su glavni imperijalisti i militaristi novog doba, akteriv vojnih intervencija i potpaljivači obojenih revolucija u zemljama koje imaju razloga da uzmu `na nišan`. Uprkos tome je Pompeo optužio Rusiju da ima „mračne snove o imperijalizmu“.Istovremeno je – uprkos tome što se pripadnici ruskih oružanih snaga u obe zemlje nalaze po pozivu njihovih zakonitih vlada – ustvrdio da se Moskva meša u unutrašnje stvari Sirije i Venecuele.

Pompeo je otkrio da se sa ostalim natovskim ministrima spoljnih poslova dogovorio da zemlje zapadne vojne alijanse poboljšaju „zaštitu od hibridnog ratovanja“ i da „razrade nove strategije za pariranje“ (takvom ratovanju).

Pompeo je sve ovo izgovorio samo dan nakon što je objavio da Sjedinjene Države započinju „borbu protiv ruskog uticaja u zapadnoj hemisferi“.

Na samom vašingtonskom ministarskom samitu, natovci su se dogovorili da povećaju razmere špijunskih operacija u crnomorskom regionu, kao i broj vojnih v ežbi sa armijama Ukrajine i Gruzije.

Generalni sekretar NATO- Norvežanin Jens Stoltenberg – Gruziju i Ukrajinu je nazvao „bliskim partnerima“ alijanse.

KOMENTARI7 komentara

 1. Velika Metla says:

  Hahahahahahahahahaha..........,nacisti američki lupaju kao otvoren prozor,a sve u nemoći svojoj! Pa bagro jedna jednu malu državu Srbiju nite mogli za 78 dana da slomite,a kamo li neku državu koja je kao Rusija! Kev......kev.....kev....kev....,kevću paščad!

  • Spasoje says:

   Bravo tako je prijatelju.Ameri kauboji zločinci ništa oni ne mogu našoj bratskoj Rusiji.

   • Velika Metla says:

    Spale,šta,burazeru,očekuješ od ukrštene sorte između kravarskih balegara i salunske prostitutke? Tu može biti svega,sem normalnog čoveka!

 2. padre says:

  Izgleda da se vaše hibridno ratovanje svodi na to, da lupate!

 3. Slobodanka says:

  Šta će sad NATO raditi u Crnomorskom regionu? Kakve su nove provokacije smislili? Da li one treba da dignu rejting Porošenku pred drugi krug predsedničkih izbora koji će biti održan 21. aprila? U prvom krugu 31 marta Zelenskij je osvojio 30,24 odsto glasova, dok je Porošenko dobio 15,6 odsto glasova. Naime Ukrajina i države-članice NATO-a upravo su počeli zajedničke vojne vežbe „Morski štit 2019" koje će trajati do 13 aprila. Četrnaest rumunskih vojnih brodova i šest vojnih brodova Bugarske, Kanade, Grčke, Holandije, Turske uz učešće 2200 vojnika realizovaće zajedničke borbene zadatke u crnomorskom regionu.

 4. Beluga says:

  Laju kere, vetar nosi, karavani prolaze...

 5. Dragan says:

  Primitivni kauboji se prema svima koji ne ispunjavaju njihove naredbe kao prema autohtonim Indijancima, ciju su zemlju oteli i nad kojima su izvrsili genocid. A da ne govorimo o Japancima i japanskim zrtvama u Hirosimi i Nagasakiju

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *