ПОМПЕО прети Египту

POMPEO preti Egiptu

10 aprila 2019

Američki državni sekretar Majk Pompeo je zapretio Egiptu da će se suočiti sa sankcijama ukoliko kupi ruske avione Su-35.

„Mi smo jasno govorili (egipatskim vlastima) da će takva kupovina povući za sobom sankcije protiv vlasti, u skladu sa zakonom KAATSA. Mi smo dobili uveravanja da oni to razumeju. Ja se jako nadam da će oni odlučiti da ne idu dalje po pitanju tih narudžbina“, rekao je Pompeo u Senatu SAD.

U martu su mediji objavili da je Egipat potpisao ugovor o kupovini lovaca Su-35 u vrednosti od dve milijarde dolara, a u pitanju je oko 20 letelica.

Ranije je visoki zvaničnik američke administracije izjavio da svi koji žele da kupe rusko naoružanje treba da se sete mogućih posledica. On se pozvao na zakon „Zakon o borbi protiv američkih protivnika putem sankcija“. Prema njegovim rečima, SAD prate ponašanje Kine, Indije i Turske.

KOMENTARI3 komentara

  1. samostalan says:

    Pompezni Pompeo palamudi pocesto.

  2. Velika Metla says:

    Možete SAMO da pretite! I to je vrhunac vaše moći! Gori ste od svake seoske lajave prekoplotuše! Holivud "junaci"! GOTOVI STE !

  3. živoder iz Oseka i Ovčare says:

    Kaubojske seljačine, ni srama ni stida to nema a o moralu i civiliovanosti tih skupljača kravlje balege da ni ne pričamo.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *