ПОМПЕО ПРЕТИ РУСИЈИ: Ако се Русија поново умеша у наше изборе – уследиће брзе и жестоке последице

POMPEO PRETI RUSIJI: Ako se Rusija ponovo umeša u naše izbore – uslediće brze i žestoke posledice

15 septembra 2018

AKO se Rusija pokuša umešati i u naredne američke izbore  – uslediće brze i žestoke posledice, izjavio je Majk Pompeo.

Državni dekretar SAD dodatno je naglasio da se sa takvim posledicama suočiti i svaka druga država koja pokuša da utiče na izbore u Sjedinjenim Državama.Pompeo  je ocenio da je Rusija pokazala naročitu upornost i agresnjivnost poslednjih godina na planu korišćenja kibernetičkog potencijala, dezinformacija i „drugih skrivenih mera sa namerom da destabilizuje SAD“.

Šef američke diplomatije optužio je Moskvu i da podriva sankcije protiv Severne Koreje.

Obrušio se i na Džona Kerija, svog prethodnika na položaju državnog sekretara.

Optužio ga je da održava „ilegalne sastanke“ s iranskom vladom.

Pompeo je naglasio da će ostaviti drugima da se bave pravnim aspektima tih sastanaka, ali je osudio Kerija, navodeći da kao bivši državni sekretar održava kontakte „sa najvećim svetskim državnim sponzorom terorizma“ i da savetuje Iranu da „sačeka da prođe sadašnja američka administracija“.

„Takav presedan ne možete naći u američkoj istoriji“, rekao je Pompeo.

Keri je tvorac iranskog nuklearnog sporazuma sklopljenog 2015. s više svetskih sila. On se navodno – otkako je napustio Stejt departman – nekoliko puta sretao sa šefom iranske diplomatije.

KOMENTARI2 komentara

  1. milorad says:

    Posle ovih manevara armije, rusija bi trebal da napravi vežbu civilne zaštite na celoj teritoriji države.Pozvati stanovništvo gradova da se sklone u jevne bunkere koji su izgradjeni (USA nema tako nešto) i da podignu nuklearnu borbenu gotovost na max.Posle toga , sve što treba da urade je da se zavale u bunkeru i gledaju na TV šta besni amerikanci rade pompeu i njegovim pajtosima.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *