ПОМПЕО: САД никада неће признати руско припајање Крима

POMPEO: SAD nikada neće priznati rusko pripajanje Krima

25 jula 2018

Državni sekretar SAD Majk Pompeo izjavio je da SAD nikada neće priznati rusko pripajanje Krima i da će nastaviti da insistiraju na tome da se povratiti teritorijalni integritet Ukrajine.Majk Pompeo je poručio da će SAD ostati verne dugogodišnjem principu odbijanja da priznaju tvrdnje Kremlja o suverenitetu nad teritorijom koja je preuzeta silom, u suprotnosti sa međunarodnim pravom.

Pozvao je Rusiju da „okonča svoju okupaciju Krima“.

Pompeo je to saopštio uoči svog svedočenja pred Komitetom za spoljne poslove američkog Senata, gde će govoriti o samitu američkog i ruskog ptredsednika, Donalda Trampa i Vladimira Putina.

Tramp je ranije nagovestio da bi SAD mogle da razmotre svoj stav o ruskom pripajanju Krima.

KOMENTARI5 komentara

 1. Trn says:

  Neće ni Rusija vama otimanje ni okupaciju Kosova. Krim je ruski, a Kosovo je srpsko! A ti nemaš ni tri čiste gde su ni Krim ni Kosovo.

 2. Milica says:

  Ponadali smo se da se bliži kraj sirijskom ratu i da će uslediti mir, a ono neprijatelji su već spremili za nove epizode. Globalisti "nikad ne napuštaju bitku" (Ralf Piters), a njihovi Yinon planovi ili planovi za novi Bliski istok jesu ometeni zbog ruske vojne intervencije u Siriji, ali mogu da ih modifikuju i da i dalje pokušavaju da ostvare svoje ciljeve. Kakvi su to bili planovi ima više u tekstu: "Mahdi: Srbija uvek na udaru" 9. Avgust 2014.

 3. Milica says:

  To što Pompeo kaže da nikad neće priznati da je Krim ruski govori nam da globalisti nisu odustali od stvaranja novog svetskog poretka jer ne podržava Vašington teritorijalnu celovitost Ukrajine zbog ljubavi i poštovanja prema Ukrajini, nego njihov glavni cilj je Rusija a Krim je u tome važna odskočna daska za NATO.

 4. Kulak says:

  Hitno vraćaj Srbiji Kosovo i Metohiju koju si oteo kretenčino!

 5. živoder iz Oseka i Ovčare says:

  Rusija vas nikada neće ni pitati za dopuštenje nego će uzeti šta želi a vi se ljutite.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *