ПОМПЕО ШОКИРАО ЗАПАД: Пало признање!

POMPEO ŠOKIRAO ZAPAD: Palo priznanje!

5 februara 2020

Državni sekretar SAD Majk Pompeo rekao je na sastanku iza zatvorenih vrata sa krimsko-tatarskim aktivistima, tokom posete Kijevu, da je Ukrajina izgubila Krim, prenosi portal „Novo vreme“.

Kako se navodi, on je tim rečima odgovorio aktivistkinji Emini Džaparovoj, koja je tom prilikom rekla da Amerika mora „da drži Krim u vidokrugu svoje spoljne politike“.„Krim je izgubljen. Svetski igrači to znaju. Ukrajina je izgubila Krim, a Rusija nije jedna od tih zemalja kojima je moguće nešto oduzeti“, rekao je Pompeo tom prilikom, preneo je portal „Novo vreme“, pozivajući se na učesnike tog sastanka.

Izvori su takođe kazali i da je tokom sastanka Džaparova zamolila Pompea da pomogne u organizaciji konferencije o Krimu u Vašingtonu, ali sudeći po izrazu Pompeovog lica tokom odgovaranja na to pitanje bilo je jasno da su njegovi prioriteti sasvim drugačiji od učešća na tom događaju.

Podsetimo, Krim je postao deo Rusije u martu 2014. godine nakon referenduma održanog posle državnog prevrata u Ukrajini. Za ujedinjenje sa Rusijom glasalo je 96,77 odsto birača Republike Krim i 95,6 odsto stanovnika Sevastopolja.

Prema rečima predsednika Rusije Vladimira Putina, pitanje Krima je zatvoreno, ali Ukrajina i dalje smatra Krim svojom privremeno okupiranom teritorijom.

KOMENTARI4 komentara

 1. Milan says:

  Dokle su stigle SAD? Dotle da čak i tamo neki krimsko-tatarski aktivisti zahtevaju od najviših predstavnika SAD-a da ostvare nemoguću misiju. Koliko takvih njima manje ili više sličnih aktivista ima po celom svetu i da li će svi oni pisati pisamca SAD-u da im tako moćna država ostvari nemoguće želje? Najizuzetnija svetska nacija i malte ne vladar sveta postade rob svačije bahatosti i ekstremnosti. Ali za žaljenje nisu jer sami su prvi zaigrali takvo kolo.

  • Za Srbiju says:

   Upravo razni aktivisti završavaju poslove za "najizuzetniju svetsku naciju", jer razbijaju države iznutra, a onda ih "najizuzetnija svetska nacija" podeli i porobi. Ali iskreno kaže, ovaj predstavnik "najizuzetnije svetske nacije", Rusiji se ne može otimati.

 2. Istina says:

  Neće ljudi sa ratuju, svakome je sladka duša. Pare se danas zaradjuju na različite načine, rat je za očajnog čoveka zadnja opcija. Ameri nisu naučili lekciju iz istorije a ti je da je težko naterati magarca na tanak led drugi put. Vojno i političko mešanje u suverenitet i volju naroda inače se loše završava a Ameri su videli da je Rus stego kajš i da nemože da svršlja pobedniku 2 svetskog rata koji je izgubio 30 miliona ljudi...

 3. Zivoder iz Oseka i Ovcare says:

  Pompeo je zaboravio na Djon Ramba. Neka ga potrazi na planini i Krim je zavrsena stvar☺. Jos moze da pomognu i J.I.Jojevi, Hulk i Thor, tada je pobeda Amerike sigurna😀

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *