ПОМПЕО СТИГАО НА БАЛКАН И ИЗНЕО ПЛАН: Ова земља треба да буде лидер у региону!

POMPEO STIGAO NA BALKAN I IZNEO PLAN: Ova zemlja treba da bude lider u regionu!

8 oktobra 2019

Američki državni sekretar Majk Pompeo izjavio je da SAD žele da Grčka predvodi Balkan.

On je za atinsku SKAI televiziju izjavio da je u širem kontekstu SAD stalo da se Balkan stabilizuje, jer je to područje „puno izazova“, i da žele da vide kako ga Grčka predvodi, prenosi ANA.

– Želimo novi početak s novim premijerom Kirijakosom Micotakisom i njegov tim da predvodi region napred i stvara stabilnost širom regiona – rekao je Pompeo.

(Tanjug)

KOMENTARI8 komentara

 1. persida says:

  Pacovi da bude lider, a Pompeo njegova pusika.

 2. Mile says:

  Severna Makedonija će se obradovati, Albanija i njen privesak Kosovo takodje. A glavno pitanje je da li će Kirjakos Micotakis biti novi gaulajter (župan, izvodjač radova) za sprovodjenje američkih interesa.

 3. zoran says:

  Malo zavrću turcima uši...

 4. Simon Saivil says:

  Naravno! Najpovodljiviji treba da budu vodje.

 5. deda mraz says:

  Hahahahahaha pa Grcka koja je bankrotirala i koja nema nigde pravo glasa,ovaj mora sto pre strucnu psihijatrijsku pomoc traziti.

 6. Slobodanka says:

  Predlog nije slučajan, jer Grčke obezbedjuje morski put od Sredozemlja preko Egeja do Crnog mora, a i kopnene veze od zapada ka Istoku. Ovamo zapadnije Albanija, Crna Gora, Hrvatska za Jenkije nisu toliko značajne jer Jadransko more je slepo crevo Sredozemnog mora. Grčka je za Jenkije nesumnjivo najznačajnija zemlja Balkana. Nisu slučajno baš Grčka i Turska u NATO-u još od 1952 godine. Da su neke druge balkanske države značajnije njih bi tada usisali.

 7. Robert Wronsky says:

  Na Balkanu je poznata uzrečica "propao ko Grčka!" Odličan izbor!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *