Poništena mala matura

Poništena mala matura

24 juna 2013

zadaci-na-manjinskim-jezicima-mala-matura-1352992227-84029Republička ispitna komisija odlučila je, prema saznanjima “Novosti” da poništi malu maturu!

Prilikom upisa u srednje škole neće se vrednovati rezultati testova iz srpskog i matematike za malu maturu, već samo uspeh iz osnovne škole od šestog do osmog razreda i rezultati sa takmičenja, izjavio je pomoćnik ministra prosvete Zoran Kostić.

Kostić je na konferenciji za novinare posle sednice Republičke upisne komisije rekao da se ostvareni bodovi sa srpskog i matematike neće koristiti za upisu u srednje škole jer je naknadno policija utvrdila da je i prilikom štampanja testova iz srpskog došlo do zloupotrebe.

Kako je dodao, ponovljeni test iz matematike nije zloupotrebljen.

Tokom dana saopšteno je da je policija pronašla originalne ukradene testove za polaganje male mature, a danas su podnete i krivične prijave protiv odgovornih za njihovu krađu, rečeno je Tanjugu u Upravi kriminalističke policije.

Krivične prijave, u saradnji sa Tužilaštvom, podnete su, kako je rečeno, protiv onih koji su odgovorni za krađu testova i protiv tri osobe koje su odgovorne za prikrivanje krađe.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *