ПОНИЖAВAЈУЋЕ РЕКЛАМА ЗА СРБИЈУ НA ЦНН-у: Инвестирајте у СРБ, квалитетна и јефтина радна снага (ВИДЕО)

PONIŽAVAJUĆE REKLAMA ZA SRBIJU NA CNN-u: Investirajte u SRB, kvalitetna i jeftina radna snaga (VIDEO)

14 jula 2017

Ovako nas gleda svet: u rangu Vijetnama i Bangladeša.

Da li ste znali da se na američkom “CNN International” kablovskom kanalu emituje reklama koja se najverovatnije finansira iz budžeta, a u kojoj se građani Srbije predstavljaju kao jeftina radna snaga?

Naime, od nedavno se na “CNN International” kanalu emituje reklama preko koje se pozivaju strani investitori da ulažu u Srbiju. Kao pogodnosi, autori reklame navode da se u Srbiji može pronaći “visoko kvalifikovana i jeftina radna snaga“. Ova reklama nosi više značenja, ali paradoksalno je to što građani Srbije grcaju zbog smanjenja plata i penzija, kao i zbog visokih poreza, akciza i tako dalje, a kao zahvalnicu od naše sumanute vlade dobili smo šamar da smo “kvalitetni i jeftini”.

Interesantno je to što javnost u Srbiji niko nije obavestio da se ovakva kampanja o radnicima iz Srbije vodi preko međunarodnih medija. Takođe, nije jasno iz kojih sredstava se finansira ova reklama i koliko nas tačno košta, imajući na umu to da moramo da uštedimo svaki dinar jer bismo za koju godinu bankrotirali.

Pošto je očito da gradimo “prijateljske” odnose i sa CNN-om, ne bi bilo zgoreg da nam Aleksandar Vučić saopšti koliko su koštala njegova dva gostovanja na CNN, naročito ono tokom predizborne kampanje, i jedno gostovanje na američkoj CNBC televiziji.

Ovo nagoveštavamo jer je Vučić u svakom svom izlaganju na CNN-u pozivao strance da investiraju. Bilo je očito da je reč o marketinškim razgovorima jer novinari te medijske kuće Vučiću nisu postavili nijedno škakljivo pitanje niti su ga prekidali, po čemu su novinari CNN inače poznati.

Okvirno kretanje cena na CNN-u

Podsetimo da se Srbija 2006. godine reklamirala na CNN-u. Reklama se odnosila na promociju i brendiranje srpskog turizma. Tadašnji ministar turizma Bojan Dimitrijević rekao je da se spot od 40 sekundi i 500 prikazivanja finansirao iz Nacionalnog investicionog plana.

Za brendiranje Srbije tada je bilo namenjeno pet miliona dinara, a prema njegovim rečima, sav iznos nije bio namenjen za reklamu na CNN-u. Nisu objavljeni tačni podaci o troškovima kampanji na CNN-u, ali su mediji preneli da je to bila “najpovoljnija ponuda u regionu”. Podsetimo još da je Kosovo, nakon proglašenja nezavisnosti, preko CNN započelo kampanju za privlačenje stranih investitora. Prema pisanju medija, kosovska vlada je tu reklamu tada platila milion evra.

PREVOD REKLAME

„Srbija je od skora započela zvanične pregovore sa EU i teži da se pridruži do 2020.
Ovo je vaša prilika da investirate.
Srbija uživa bescarinski pristup milijardama ljudi, novi moderni zakon o radu i investiranju i visokokvalifikovanu jeftinu radnu snagu.
Pridružite se ostalih 500 internacionalnih kompanija koje su već izabrale Beograd i Srbiju za svoj dom u Jugoistočnoj Evropi.
Investirajte u Srbiju, investirajte u budućnost!“

(Srbin Info)

 

KOMENTARI6 komentara

 1. goran says:

  Zasto ponizavajuca, pa to smo oduvek hteli da budemo: sluge Imperije.

 2. Zaharije Serak says:

  Šta je tu problem?To je istina i samo istina.Opet ni ovo Vam ne odgovara!

 3. kuka says:

  Ovo nije reklama, već ratna antisrpska propaganda upakovana u komercijalnu reklamu inspirisana od AV. Niko neće doći da investira u Srbiju, kao što ni dosad nije, jer smo mi predvidjeni za potpuno uništenje koje su oni započeli bombardovanjem nuklearnim mini bombama, a zatim nastavili raznim oblicima pritisaka, pljačkom, otimačinom teritorije, ingerencija, prava na medjunarodnom i unutarpolitičkom planu. Ova kobajagi reklama služi samo zato da nas uvredi, omalovaži i obeshrabri. Kad ne bih znao šta su nam dosad radili, možda bi me ona sad i pogodila, ali pošto znam, ne dotiče me ni malo. Neka oni jedu što se ne jede. I to je to.

 4. Beli Orao says:

  Nisu oni ni pogriješili u procenama ,naših mladih ljudi svukud po otoču robuje za sitninu paricu bez socijalne zaštite ,evo baš na Malti naše sirotinje 40'000 preživljava na ovoj goleti i pustari. Odlični su to radnici i stvaraoci ,pošteni i jadni na kraju sve zahvaljujući onom umišljenom idiotu da on radi i gradi Srbiju a na kraju on ih je oterao od domovine umjesto da su ti mladi svoju državu gradili grade pustare po Sredozemlju i zapadu!!!

 5. komita says:

  Ovi sto se bune, a ima ih puno, su razlog zasto slabo ko hoce da ulaze u Srbiju. A po mom, i ne treba. Sta ce im ta sekiracija. Samo cinjenica da smo se nalozili na propagandu kako smo najpametniji govori koliko smo tupavi. Ako su mogli Nemci, Japanci, Kinezi, Indijci i mnogi drugi da rade za bedu ili dzabe dok nisu stali na noge sto ne bi i mi? Ocigledno je da jedna ili vise generacija mora da se zrtvuje da bi ovima iza bilo bolje. A to me dovodi do jednostavnog zaljucka: Mi smo sebicni.

 6. Miodrag Kostic says:

  PA roditelji dece ne podrzavaju prosvetne radnike da razvijaju deci svest i kriticko razmisljanje tako da nije ni cudo sto smo jeftina radna snaga. Samo neka roditelji ne podrzavaju prosvetne radnike i neka prosvetni radnici rade za bednu platu, tako decu nece uciti nista.. a politicari salju decu u privatne skole gde se deca uce da budu iznad one koje idu u drzavne skole sa glupim prosvetnim radnicima. Samo napred roditelji.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *