ПОНИЖЕЊЕ И „ШАМАР ИСТИНЕ“ – Немачки тенкови остају у блату!

PONIŽENJE I „ŠAMAR ISTINE“ – Nemački tenkovi ostaju u blatu!

22 januara 2024

Ruski modernizovani tenkovi T-80BVM pokazali su svoju superiornost nad nemačkim „leopardom 2“ u zoni Specijalne vojne operacije u Ukrajini, piše kinesko izdanje Sohu.

„Ruski T-80BVM zaslužio je vojnu slavu. Našavši se pored njega, nemački ‘leopard’ se očigledno osećao kao da nije na svom mestu! Jer, njega ne mogu prilagoditi teškim vojnim uslovima„, navodi se u članku, čiji sažetak prenose „RIA Novosti“.Važna prednost tenka T-80BVM u odnosu na „leopard 2“ je prisustvo snažnog gasnoturbinskog motora, koji obezbeđuje veliki potencijal za manevre. Zahvaljujući ovakvim motorima, ovaj ruski tenk ne samo da lako kontroliše situaciju na bojnom polju, već se i bez problema prilagođava novim situacijama.

„‘Leopard 2’ je mnogo gori u tom pogledu. Na primer, zaglavi se u blatu“, piše Sohu i dodaje da, za razliku od tog tenka, „vatrena moć“ ruskog T-80BVM ostavlja jak utisak.

Pored toga, kako se navodi, u modernizovani ruski tenk uveden je komunikacioni sistem, koji brzo registruje i prenosi signale, a opremljen je i naprednim uređajima za kontrolu vatre i noćno osmatranje.

„RIA Novosti“ podsećaju da su se pomenuti ruski tenkovi T-80BVM prvi put počeli da koriste na frontu na pravcu Zaporožja početkom januara. Iz Oružanih snaga Rusije poručili su da modernizovana verzija tenka uključuje niz poboljšanja, zbog čega je vrlo efikasna na frontu.

Primera radi, komunikacioni sistem koji koristi ovaj tenk ima signal na rastojanju do 10 kilometara. Vozilo je još ojačano posebnim zaštitnim oklopnim komponentama, koji ga mogu zaštiti od napada FPV dronova, protivtenkovskih vođenih raketa i ručnih protivtenkovskih granata.

KOMENTARI3 komentara

 1. EU radio- activa says:

  leoPPPPRRRRRRRRRRRRRRD 🤣

 2. Velika Metla says:

  LeoPAD je PAO, LeoPAD je PAO..............!-:))))))

  • Gebre-Isus Pedros says:

   Oba 2 su pala 😁

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *